Τζένη Σουκαρά: Γιατί θέλουμε ένα νέο δυνατό ΕΣΥ και στην Κορινθία

Τζένη Σουκαρά: Γιατί θέλουμε ένα νέο δυνατό ΕΣΥ και στην Κορινθία

Της Τζένης Σουκαρά *

Παρατηρούμε τον τελευταίο καιρό την κλιμακούμενη απαξίωση του Εθνικού
Συστήματος Υγείας και στην Κορινθία.
Το επιβεβαιώνουν οι καθ’ ύλην αρμόδιοι επιστημονικοί φορείς, όπως ο Ιατρικός Σύλλογος Κορινθίας και Προσωρινή Διοικούσα της Ενωσης Νοσοκομειακών Ιατρών του Νοσοκομείου Κορίνθου.
Οι επισημάνσεις τους μοιάζουν με κραυγές αγωνίας για την επικίνδυνη κατάσταση που έχει ήδη διαμορφωθεί, σε όλες τις Υγειονομικές Μονάδες του Νομού.
Σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση της Προσωρινής Διοικούσας της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου, Γενική Ιατρός που εφημέρευε ΜΟΝΗ της στο Παθολογικό Τ.Ε.Π. προέβη σε προφορική και γραπτή διαμαρτυρία, όπου επισήμανε τους κινδύνους που προκύπτουν από την εφημερία ενός μόνο ανθρώπου στο Τ.Ε.Π.(Tμήμα Επειγόντων Περιστατικών).
Και όλα αυτά, σε ένα Νοσοκομείο που, σύμφωνα με τον Ιατρικό Σύλλογο Κορινθίας, μέσα σε 35 ημέρες το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών διαχειρίστηκε 2.500 περιστατικά.
Η Παθολογική κλινική λειτουργεί με δανεικούς γιατρούς και η κλινική covid από την εποχή της πανδημίας δεν έχει πνευμονολόγο.
Στην τελευταία προκήρυξη 850 θέσεων Ιατρών Ε.Σ.Υ., το Νοσοκομείο Κορίνθου και τα Κ.Υ. αγνοήθηκαν απόλυτα.
Ακόμα και μετά τις κινητοποιήσεις των Ιατρών και ενώ συντάχθηκαν και δημοσιεύθηκαν ορθές επαναλήψεις της προκήρυξης, ούτε μία θέση Ιατρού δεν προκηρύχθηκε για το Νοσοκομείο μας.
Τι ακριβώς συμβαίνει; Πολιτικοί είναι οι λόγοι; Προσωπικοί διαγκωνισμοί; Σχέδιο;Τι λένε οι Κορίνθιοι Υπουργοί;
Ποιος παίζει με την Υγεία των Κορινθίων Πολιτών;
Οι Νοσοκομειακοί Ιατροί ρωτούν τη Διοίκηση της 6ης Υ.Π.Ε εκτός των άλλων:
α. Με ποια αιτιολογία, παρά το γεγονός ότι θέσεις μόνιμων Ιατρών έχουν ζητηθεί από το Νοσοκομείο Κορίνθου, αποφασίσθηκε να μην περιληφθεί το Νοσοκομείο μας στην πρόσφατη προκήρυξη.
β. Με ποιον τρόπο θα εξασφαλισθεί η καθημερινή εφημέρευση του Τ.Ε.Π. του Νοσοκομείου, ώστε η υγεία των ασθενών της Κορινθίας να μην τίθεται σε κίνδυνο.
Ως δημοσιογράφος, δεν έχω βιώσει εδώ και 30 χρόνια ποτέ τέτοιο χάος στο χώρο της Υγείας και κυρίως διαπιστωμένο από σύσσωμο τον ιατρικό κόσμο της Κορινθίας.
Η συνεχής ανεξήγητη υποβάθμιση του Νοσοκομείου Κορίνθου, παρά την κομβική του θέση και ιδιότητα, είναι ένα τεράστιο ερωτηματικό σχετικά με τα υγειονομικά σχέδια που ” στήνονται” στην Πελοπόννησο.
Οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές στον χώρο της Υγείας προκάλεσαν μεγάλες αντιδράσεις και σύγχυση για τις επιλογές και τις προθέσεις των κυβερνώντων.
Και όλα αυτά συμβαίνουν μετά από την πανδημία, όπου η τιτάνια προσπάθεια και αυταπάρνηση των νοσοκομειακών στην πρώτη γραμμή της μάχης, απέδειξε το σημαντικό του ρόλο και την τεράστια προσφορά του ΕΣΥ στην κοινωνία. Στις εκλογές της 21ης Μαϊου οι πολίτες αποφασίζουμε για τη ζωή μας.
Πιστεύουμε στο ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ.
Ζητάμε η πρόσβαση στην Υγεία να αφορά όλους μας, ανεξαιρέτως. Ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΣΤΕ για ένα ΔΥΝΑΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ -Με άμεση πρόσληψη 5.500 μόνιμων υγειονομικών.
-Και πρόσληψη 10.000 μόνιμων υγειονομικών σε βάθος τριετίας. -Αναμόρφωση του ιατρικού μισθολογίου του ιατρικού προσωπικού με εισαγωγικό μισθό πρωτοδιοριζόμενου γιατρού τα 2.000 ευρώ.
-Αύξηση των Τοπικών Μονάδων Υγείας.
-Λειτουργία ανά δήμο Πολυδύναμων Κέντρων Υγείας.
ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ.
Γνωρίζω πως, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ , η προηγούμενη διοίκηση είχε σχεδόν ολοκληρώσει το νέο σύγχρονο οργανισμό του Νοσοκομείου μας, ο οποίος απαντούσε στις ανάγκες των καιρών και της επιστημονικής κοινότητας.
Σαν πολιτικός, στέκομαι δίπλα στα προβλήματα των πολιτών και των ιατρών της Κορινθίας, και με όλες μου τις δυνάμεις θα στηρίξω τις προσπάθειες της νέας κυβέρνησης για την αναστύλωση ενός Νέου Εθνικού Συστήματος Υγείας που θα μας αφορά όλους χωρίς ανισότητες και διακρίσεις.

* Η Τζένη Σουκαρά είναι δημοσιογράφος και Υποψήφια Βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κορινθίας

Google+ Linkedin