Τα είχε όλα το μουσικό meet-up της ΚΝΕ στο Green Theater των Αρχαίων Κλεωνών

Τα είχε όλα το μουσικό meet-up της ΚΝΕ στο Green Theater των Αρχαίων Κλεωνών

Ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα, μάτια γεμάτα ενθουσιασμό και πάθος για τη μουσική, πολύ ταλέντο και μια βραδιά γεμάτη «μουσικές» ανατροπές συνθέτουν το 1ο  μουσικό meet-up της ΚΝΕ, που πραγματοποιήθηκε στον πανέμορφο χώρο του Green Theater στις Αρχαίες Κλεωνές του δήμου Νεμέας, στο πλαίσιο του 48ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή.

Ο στόχος που έθεσε η ΚΝΕ να δώσει ξεχωριστό βήμα στη νέα και νεανική δημιουργία έγινε πραγματικότητα! Το κλίμα της βραδιάς ήταν πραγματικά μοναδικό. Το πρόγραμμα ξεκίνησε με σύντομο χαιρετισμό από την Μυρτώ Πετάση, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, η οποία αναφέρθηκε στο περιεχόμενο του συνθήματος του 48ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή «Η νέα γενιά με το ΚΚΕ – για το μεγάλο, το ωραίο, το συγκλονιστικό – σοσιαλισμός η απάντηση στον 21ο αιώνα», ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε για την παρέμβαση της ΚΝΕ στο μέτωπο του Πολιτισμού, την σταθερή προσπάθεια της ΚΝΕ να ανοίγει δρόμο στη νέα και νεανική δημιουργία μέσα από την πολύμορφη δραστηριότητα της.

Η έναρξη του μουσικού προγράμματος έγινε με ορμή από τις «Κεραμιδόγατες», το συγκρότημα που άνοιξε την σκηνή του Green Theater, για να δώσουν την σκυτάλη στους «Before Twenty», ένα πραγματικά ξεχωριστό μαθητικό συγκρότημα από το Μουσικό Σχολείο του Iλίου. Οι μουσικές ικανότητες του συγκροτήματος ξεπερνούσαν κατά πολύ τη νεαρή του ηλικία, κάτι που αμέσως έγινε αντιληπτό από το κοινό και τα υπόλοιπα συγκροτήματα, που τους χάρισαν το πιο θερμό τους χειροκρότημα. Από το πρόγραμμα δεν θα μπορούσε να λείπει το λαϊκό και το ρεμπέτικο ρεπερτόριο που καταφέρνει να γίνεται αγαπημένο είδος κάθε νέας γενιάς. Τους ήχους του έφεραν στην σκηνή οι «Φερειπείν», φοιτητικό μουσικό σχήμα.

Στη συνέχεια νέοι δημιουργοί, ο Αλέξανδρος Γουργουλιός με το σχήμα του, όπως και ο Κωνσταντίνος Χατζηκυριάκος Σβώκος με το σχήμα του παρουσίασαν τη δουλειά τους, από την οποία ξεχώρισε το νέο έργο μελοποιημένης ποίησης από τους ίδιους. Ο καινούριος τρόπος που ακούστηκε το νταούλι στην παρουσίαση του σχήματος του Κωνσταντίνου Χατζηκυριάκου Σβώκου έδωσε πραγματικά παλμό και ζωντάνια.

Το επόμενο σχήμα που ανέβηκε στην σκηνή ήταν οι «Έναυσμα», μία γνήσια συναυλιακή μπάντα από την Πετρούπολη, που μπορεί να ξεσηκώσει το κοινό. Στο τέλος του πρώτου μέρους της συναυλίας έπαιξαν οι «High Hills», ένα συγκρότημα που ξεχωρίζει για τον πρωτότυπο, ξένο στίχο του και μουσική που εύκολα θα μπορούσε κάποιος να συναντήσει σε κάποιο γνωστό stage του εξωτερικού.

Το δεύτερο μέρος της συναυλίας με τη Νατάσσα Μποφίλιου, και τους συνεργάτες της, ξεκίνησε με μία ξεχωριστή αναφορά. Η Νατάσσα Μποφίλιου έκανε γνωστό ότι και η ίδια είχε συμμετάσχει, όταν έκανε τα πρώτα της βήματα, σε μία συναυλία για νεανικά σχήματα, επισημαίνοντας ότι τέτοιες πρωτοβουλίες δίνουν ορμή στα όνειρα των νέων για να συνεχίσουν! Ξεχώρισε το ταλέντο όλων των μουσικών και συγκροτημάτων που έπαιξαν στην συναυλία δίνοντάς τους συγχαρητήρια.

Ακολούθησε μία εκρηκτική συναυλία γεμάτη πάθος και ανατροπές, που ξεσήκωσε το κοινό με τη γνωστή και αγαπημένη «Εποχή του Θερισμού», που κατάφερε να κερδίσει τις καρδιές όλων, αλλά και κάποιες εκπλήξεις… Καθ ’ όλη την διάρκεια της συναυλίας η Νατάσσα Μποφίλιου «επικοινωνούσε» μοναδικά με όλες τις μπάντες που έπαιξαν πριν και κάθονταν γύρω από τη σκηνή, δίνοντας μάλιστα το μικρόφωνο στη μικρότερη συμμετέχουσα από το μαθητικό συγκρότημα «Before Twenty».

Το 1ο μουσικό meet-up της ΚΝΕ στο GreenTheater ήταν μία πραγματικά «γεμάτη» εμπειρία. Η προσπάθεια της ΚΝΕ να φέρνει σε πέρας τέτοιους στόχους επιβεβαιώθηκε ξανά στα μεγάλα χαμόγελα όλων των νέων που συμμετείχαν!

Google+ Linkedin