Σύσκεψη Μητσοτάκη με «εξέδρα» 114 Δημάρχους στο πλαίσιο του «Ελλάδα 2021»

Σύσκεψη Μητσοτάκη με «εξέδρα» 114 Δημάρχους  στο πλαίσιο του «Ελλάδα 2021»

Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη πραγματοποιήθηκε χθες Παρασκευή , 23 Οκτώβρη , σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με αντικείμενο τα έργα με αναπτυξιακό πρόσημο που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της συνεργασίας της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» με το Υπουργείο Εσωτερικών και τους Δήμους όλης της Ελλάδας ενόψει των εορτασμών για τα 200 χρόνια από το 1821 και τα οποία θα αποτελέσουν υποσύνολο των συνολικών έργων που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Στη σύσκεψη μετείχαν η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη, ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Υφυπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος, ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής Γιώργος Μυλωνάκης, ο Εκτελεστικός Γενικός Συντονιστής της Επιτροπής Μάρτων Σίμιτσεκ και ο Γενικός Διευθυντής Λειτουργίας Αθανάσιος Κανταρτζής.

Την σύσκεψη παρακολουθήσαν με ψηφιακή παρουσία και 114 δήμαρχοι , που ενημερώθηκαν για τις κατευθυντήριες γραμμές στις οποίες θα πρέπει να κινηθούν οι Δήμοι προκειμένου κατά τη διάρκεια του 2021, όχι μόνο να αναδειχθεί το ιστορικό γεγονός της Ελληνικής Επανάστασης, αλλά παράλληλα το επόμενο έτος να καταστεί ορόσημο για το μέλλον του Ελληνικού έθνους.

Να σημειωθεί ότι μετά από την επεξεργασία του συνόλου των 383 προτάσεων ΟΤΑ ,που έχουν καταχωρηθεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», επιλέγονται 151 προτάσεις που έχουν αναπτυξιακό περιεχόμενο με συνολική αιτούμενη χρηματοδότηση 36 εκατ. ευρώ. Παραλλήλως έχουν αξιολογηθεί θετικά ως προς το περιεχόμενο 7 προτάσεις που αφορούν σε έργα ανάπτυξης και ευρύτερων υποδομών.

Οι 151 προτάσεις έχουν κατανεμηθεί στις ακόλουθες θεματικές κατηγορίες λαμβάνοντας υπόψη το περιεχόμενό τους:

1. Ψηφιοποίηση – Νέες Τεχνολογίες – Έξυπνη Πόλη
2. Τουρισμός- Αθλητισμός- Πολιτισμός και Ιστορία με Αναπτυξιακό Περιεχόμενο
3. Ενέργεια- Περιβάλλον- Ανακύκλωση- Βιώσιμη Πόλη και Αστική Κινητικότητα
4. Υποδομές
5. Επιχειρηματικότητα
6. Πολυπολιτισμικότητα – Κοινωνική Συνοχή
7. Συνέδρια- Ημερίδες- Εκθέσεις σε ετήσια, περιοδική ή μόνιμη βάση με Αναπτυξιακό Περιεχόμενο.

Υπενθυμίζουμε ότι η πρόταση του Δήμου  Σικυωνίων αφορά  την δημιουργία «Ψηφιακού Μουσείου Νερού».

Google+ Linkedin