Συνέλαβαν τον Μένιο Φουρθιώτη και δύο ακόμη άτομα – H EΛ.ΑΣ. ταυτοποίησε όπλο και DNA

Συνέλαβαν τον Μένιο Φουρθιώτη και δύο ακόμη άτομα – H EΛ.ΑΣ. ταυτοποίησε όπλο και DNA

Τον παρουσιαστή Μένιο Φουρθιώτη προσήγαγαν οι αστυνομικές αρχές. H προσαγωγή φέρεται να έχει να κάνει με το περιστατικό της επίθεσης με καλάσνικοφ στο σπίτι του Μένιου Φουρθιώτη και το περιστατικό με τους δύο ενόπλους που εντοπίστηκαν από την ομάδα ΔΙΑΣ στην Εκάλη και κατάφεραν να διαφύγουν ανοίγοντας πυρ κατά των αστυνομικών.

Μαζί του έχουν προσαχθεί και δύο ακόμη άτομα, γνωστά στις αρχές, που φέρονται ως οι εκτελεστές των συμβολαίων του Φουρθιώτη – βάσει των καταγγελιών Βαξεβάνη – τόσο για σκηνοθετημένη επίθεση στο σπίτι του τηλεπαρουσιαστή, όσο και για σχεδιο επίθεσης σε βάρος του εκδότη του Documento.

Σύμφωνα με πληροφορίες που υπάρχουν μέχρι στιγμής, νωρίτερα, o εισαγγελέας, συνοδευόμενος από δύο αστυνομικούς, επισκέφτηκε το κανάλι «Epsilon» και πραγματοποίησε έρευνα στο στο γραφείο του Μένιου Φουρθιώτη, ο οποίος ωστόσο δεν βρισκόταν στο χώρο.

Έρευνες πραγματοποιήθηκαν και στο σπίτι του τηλεπαρουσιαστή στον Διόνυσο από όπου κατασχέθηκε, μεταξύ άλλων, και ηλεκτρονικός εξοπλισμός που θα μεταφερθεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κάλυκες από τα καλάσνικοφ που χρησιμοποιήθηκαν στο περιστατικό των πυροβολισμών έξω από το σπίτι του παρουσιαστή ταιριάζουν με εκείνους που εντοπίστηκαν κατά την ένοπλη συμπλοκή και καταδίωξη επιβατών μοτοσυκλέτας και αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Επιπλέον, οι αρχές ταυτοποίησαν τον έναν από τους δύο προσαχθέντες, μέσω ανίχνευσης DNA σε σακίδιο το οποίο βρέθηκε στο σημείο της συμπλοκής. Πρόκειται για άτομο, όπως προκύπτει από πληροφορίες, το οποίο στο παρελθόν φέρεται να έχει εμπλακεί σε υποθέσεις της νύχτας και συγκεκριμένα σε ομάδα εκβιαστών.

Επισημαίνεται ότι μετά τις καταγγελίες Βαξεβάνη, για σχέδιο επίθεσης σε βάρος του από τον παρουσιαστή, είχε διαταχθεί από την εισαγγελία προκαταρκτική έρευνα.

Google+ Linkedin