Στις 18 Σεπτέμβρη του 2013 ο Παύλος Φύσσας έπεσε νεκρός από το μαχαίρι του φασίστα Ρουπακιά

Στις 18 Σεπτέμβρη του 2013 ο Παύλος Φύσσας έπεσε νεκρός από το μαχαίρι του φασίστα Ρουπακιά

Ήταν 18 Σεπτέμβρη του 2013, το ρολόι έδειχνε λίγα λεπτά πριν τα μεσάνυχτα, όταν ο Παύλος Φύσσας έπεσε νεκρός από το μαχαίρι του φασίστα Ρουπακιά σε ένα καφέ στο Κερατσίνι…

Εφτά χρόνια συμπληρώνονται σήμερα , Παρασκευή 18 Σεπτέμβρη, από τη μέρα που ο αντιφασίστας μουσικός Παύλος Φύσσας έπεφτε νεκρός, δολοφονημένος από τη Χρυσή Αυγή στο Κερατσίνι. Μια εγκληματική ενέργεια της φασιστοσυμμορίας, με φυσικό αυτουργό τον χρυσαυγίτη Γ. Ρουπακιά, ενταγμένη στην οργανωμένη και καθοδηγούμενη δραστηριότητα της ναζιστικής οργάνωσης.

Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα ήταν αποτέλεσμα μιας ακόμα συλλογικής, οργανωμένης και καθοδηγούμενης δράσης των ταγμάτων εφόδου. Εκείνο το βράδυ οι χρυσαυγίτες της τοπικής είδαν τον Π. Φύσσα στην καφετέρια, ενημέρωσαν την οργάνωση και συγκεντρώθηκε το τάγμα εφόδου. Πριν, συγκροτημένα και πειθαρχώντας στην εντολή του πυρηνάρχη Γ. Πατέλη, είχαν πάει στην ΤΟ Νίκαιας και είχαν εξοπλιστεί με ρόπαλα, σιδερογροθιές, στιλέτα, ενώ τους δόθηκαν και σχετικές οδηγίες. Λίγη ώρα μετά, ο Π. Φύσσας έπεφτε νεκρός από τη μαχαιριά που του κατάφερε ο Ρουπακιάς.

Πρόβες θανάτου με θύματα από το 1998
Ο Π. Φύσσας όμως δεν ήταν ο πρώτος νεκρός του 2013 από χέρια χρυσαυγίτη. Στις 17 Ιανουαρίου οι Διονύσης Λιακόπουλος και Χρήστος Στεργιόπουλος, διαπιστωμένοι χρυσαυγίτες, δολοφονούσαν με μαχαίρι – πεταλούδα τον 27χρονο Πακιστανό εργάτη της λαχαναγοράς Σαχζάντ Λουκμάν την ώρα που ο εργάτης πήγαινε με το ποδήλατό του στη δουλειά του.
Λίγες ημέρες μετά, στις 27 Ιανουαρίου 2013, ο 16χρονος τότε μαθητής Φοίβος Δ. δέχθηκε επίθεση με σπασμένο μπουκάλι από δύο άτομα πηγαίνοντας στο σχολείο. Ένα από τα χτυπήματα ήταν κοντά στην καρωτίδα και παραλίγο να αποβεί μοιραίο για το παιδί. Στη δίκη ωστόσο αποδείχτηκε ότι ο ένας από τους δράστες, ο Αποστολόπουλος, ήταν μέλος του Μετώπου Νεολαίας της Χρυσής Αυγής, με το θύμα να συνδέει την επίθεση εις βάρος του με τη ναζιστική οργάνωση.
Ένα μόλις χρόνο πριν, τον Ιούνιο του 2012, οι μαυροφόροι της Χ.Α. είχαν επιτεθεί σε Αιγύπτιους αλιεργάτες μέσα στο σπίτι τους στο Πέραμα.
Και η λίστα μπορεί να συνεχιστεί μέχρι την παραλίγο δολοφονική επίθεση στον Δημήτρη Κουσουρή το 1998 και να φτάσει μέχρι και το 2008-2009, όταν η Χρυσή Αυγή ξεκινούσε την πορεία της προς τις τηλεοπτικές μας οθόνες και τη Βουλή φωλιάζοντας στην πλατεία Αγίου Παντελεήμονα και σκορπώντας τον τρόμο κυνηγώντας και ξυλοκοπώντας μετανάστες και πρόσφυγες στην περιοχή και καταστρέφοντας τα μαγαζιά τους χωρίς κάποια ουσιαστική όχληση από τις αστυνομικές αρχές.
Θυμίζουμε ότι τον Σεπτέμβριο του 2011 ο νεαρός Αφγανός πρόσφυγας Ραχίμι Αλί μαχαιρώθηκε ελάχιστα χιλιοστά μακριά από την καρδιά και στην κοιλιακή περιοχή, κατά την επίθεση τάγματος 15 χρυσαυγιτών, ανάμεσα στους οποίους ξεχώριζε και η γνωστή Θέμιδα Σκορδέλη.

Google+ Linkedin