Στη Θεσσαλονίκη Book Friday, αντί για Black Friday!

Στη Θεσσαλονίκη το Black Friday πήγε σε άλλο επίπεδο!

Αντί οι καταναλωτές να ορμήξουν στα μαγαζιά και να αγοράσουν χρήσιμα και άχρηστα πράγματα ο Δήμος Καλαμαρίας είχε μια άλλη, πρωτότυπη ιδέα.

Συγκεκριμένα, οι βιβλιοθήκες του δήμου Καλαμαρίας προσκαλούν για σημερα Παρασκευή τους πολίτες αντί να περάσουν τις ημέρες ξοδεύοντας, να τις περάσουν… διαβάζοντας!

Το κοινό της κεντρικής βιβλιοθήκης Καλαμαριάς και των άλλων πέντε παιδικών βιβλιοθηκών του δήμου, θα μπορεί να δανειστεί με μια κάρτα, μέχρι 15 βιβλία και να τα επιστρέψει μέσα σε 30 εργάσιμες μέρες, όπως αναφέρουν οι διοργανωτές.

«Με όλο αυτόν τον χαμό που γίνεται για την αυριανή μέρα, αποφασίσαμε να το διακωμωδήσουμε και να προχωρήσουμε, για πρώτη φορά, σ΄αυτή τη δράση, σε όλες τις βιβλιοθήκες του δήμου» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η βιβλιοθηκονόμος Χριστίνα Γραμμενά, διευκρινίζοντας ότι ο δανεισμός σε καθημερινή βάση, αφορά μέχρι έξι βιβλία για 15 εργάσιμες μέρες.
Και το θετικό είναι πως αυτή η πρωτοβουλία έχει ήδη τεράστια ανταπόκριση και το ενδιαφέρον του κοινού είναι μεγάλο!
Ήδη δεχόμαστε δεκάδες τηλεφωνήματα που μας ζητούν να μάθουν αν η δυνατότητα δανεισμού 15 βιβλίων για περισσότερο από έναν μήνα θα συνεχιστεί και άλλες μέρες».

Google+ Linkedin