Στα «υπόγεια» είναι η θέα…

Στα «υπόγεια» είναι η θέα…

Παρότι διανύουμε το Ασπροβδόμαδο και παραδοσιακά συνεχίζεται ο εορτασμός του Πάσχα, στην αυτοδιοικητική επικαιρότητα της Δυτικής Κορινθίας «άναψαν» τα αίματα με αφορμή  ένα παραπολιτικό ρεπορτάζ της κ. Σουκαρά στο jennysworld.gr που φέρει τον δήμαρχο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης , Βλάση Τσιώτο , να είναι σε κομματική “δυσμένεια” από τον πολιτικοϊδεολογικό χώρο της «γαλάζιας» παράταξης , λόγω του πολιτικού ενδιαφέροντος που έδειξε στις διεργασίες του ΚΙΝΑΛ.

Βεβαίως για το ότι η παραπολιτική έχει θρονιαστεί στο κέντρο του ρεπορτάζ εκδιώκοντας από τα Μέσα κάθε στοιχείο της πολιτικής… προφανώς δεν είναι υπεύθυνη η κ. Σουκαρά ή ο οποιασδήποτε άλλος δημοσιογράφος που κάνει παραπολιτικό ρεπορτάζ.

Κύριοι υπεύθυνοι είναι οι δήμαρχοι της Κορινθίας που στο σύνολό τους  συντηρούν την παραπολιτική λειτουργώντας με κλειστές πόρτες και ελέω Θεοδωρικάκου διοικούν ερήμην του Δημοτικού Συμβουλίου και της κοινωνίας.

Στην πολιτικοδημοσιογραφική βεντέτα τώρα , έτσι όπως εκτυλίχθηκε στα social media , αυτό που μας έκανε εντύπωση είναι το γεγονός ότι δεν είδαμε καμιά αντίδραση από τον δήμαρχο Ξυλοκάστρου αλλά από τον πρώην χωρικό αντιπεριφερειάρχη του κ. Νίκα  ,Τάσο Γκιολή , που απασφάλισε στο facebook ως «δημαρχιακός εκπρόσωπος » του κ. Τσιώτου κάνοντας λόγο για βαριά οσμή πολιτικού υπογείου.

Δηλαδή κατά το πολιτικό σκεπτικό του κ. Γκιολή (αν έχει) : το να σχολιάζει o κάθε  δημοσιογράφος την αυτοδιοικητική επικαιρότητα με τη δική του οπτική γωνία είναι κατακριτέο και de jure σημαίνει ότι αυτά τα δημοσιογραφικά ρεπορτάζ έχουν βαριά οσμή πολιτικού υπογείου!

Εντύπωση μας έκανε επίσης και η παρέμβαση του υπαλλήλου του κ. Νίκα και Προϊσταμένου  της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης (Ε.Υ.Δ.) της Περιφέρειας Πελοποννήσου Αντώνη Ψαράκη , που έσπευσε κάτω από την παρέμβαση Γκιολή να  προσθέσει επαινετικά σχόλια για τον δήμαρχο ,υπογραμμίζοντας ότι ο κ. Τσιώτος  έλαβε συγχαρητήρια από κορυφαίο Ευρωπαίο Αξιωματούχο για την συνεργασία του με την Περιφερειακή Αρχή Νίκα , στο πλαίσιο του αναπτυξιακού σχεδιασμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τη νέα Προγραμματική Περίοδο 2021 -2027!

Αλήθεια, προς τι τόση ζέση από τα «τσιράκια» του Νίκα να υπερασπιστούν τον κ. Τσιώτο;

Θεωρητικά ο δήμαρχος Ξυλοκάστρου διαβάζοντας το περί ου ο λόγος ρεπορτάζ δεν είχε κανένα λόγο να ανησυχήσει ιδιαίτερα γιατί προφανώς γνωρίζει ότι είναι το αδιαφιλονίκητο αυτοδιοικητικό ατού της «γαλάζιας» παράταξης αν αυτή θέλει να βγάλει δικό της δήμαρχο στο Ξυλόκαστρο.

Τουναντίον  μπορεί και να σιγοτραγουδούσε  το γνωστό λαϊκό άσμα  «στα υπόγεια είναι η θέα… » γιατί το άρθρο – δώρο της κ. Σουκαρά τον εμφανίζει ως  «καθαρόαιμο» αυτοδιοικητικό που ξέρει να παίζει παιχνίδι κέντρου και δυνητικά μπορεί να το κεφαλαιοποιήσει ως πρόσθετο πολιτικό πλεονέκτημα  δημιουργώντας γέφυρες με το κοινωνικό ΠΑΣΟΚ ή να προσεγγίζει το θυµικό των προοδευτικών πολιτών του Ξυλοκάστρου , χωρίς κανένας σοβαρός συμπολίτης του να αμφισβητεί την πολιτικοϊδεολογική του καταγωγή.

Συμπερασματικά ,λοιπόν, αυτή η «θέα »…μάλλον ενόχλησε μόνο τον ακραιφνή δεξιό  αντιπεριφερειάρχη Τάσο Γκιολή που ως γνωστόν εδώ και χρόνια επιδιώκει να είναι στο “κάδρο” του καταλύτη εξελίξεων στο  Ξυλόκαστρο και ολοφάνερα πλέον επιδιώκει να ταυτοποιήσει το όποιο έργο της δημαρχικής θητείας Τσιώτου με την Περιφερειακή Αρχή Νίκα.

Γι’ αυτό και συνειδητά επέλεξε να «ρίξει» νερό στον μύλο μιας πολιτικοδημοσιογραφικής βεντέτας που ουσιαστικά δεν υφίσταται…

ΥΓ: Βεβαίως ο κ. Γκιολής  κατάφερε να εισπράξει το διαδικτυακό χειροκρότημα της «παράσοφης»  κυράτσας που μιμείται αναποτελεσματικά τον ρόλο της Super δημοσιογράφας , χωρίς να αντιλαμβάνεται ότι στη  δημοσιογραφία , όπως και στη τέχνη, το πολύ φως της περιφερειακής παραπληροφόρησης σε σκοτεινιάζει , ενώ το λιγοστό, ή μάλλον το αναγκαίο φως «υπογείου » φωτίζει τα γεγονότα και δημιουργεί πραγματικές ειδήσεις…

Google+ Linkedin