Σπύρος Σταματόπουλος: Ο δήμαρχος που έχει το “know how” των χρηματοδοτήσεων – 10 εκατ. ευρώ για έργα ύδρευσης αυτή τη φορά

Σπύρος Σταματόπουλος: Ο δήμαρχος που έχει το “know how” των χρηματοδοτήσεων – 10 εκατ. ευρώ για έργα ύδρευσης αυτή τη φορά

Μετά τα 12 εκατομμύρια ευρώ για αρδευτικά, νέα χρηματοδότηση – μαμούθ στο δήμο Σικυωνίων

Η εξασφάλιση χρηματοδοτήσεων σε έναν δήμο σίγουρα είναι μια πολύπλοκη και δύσκολη υπόθεση. Ωστόσο, φαίνεται ότι ένας δήμαρχος έχει το “know how” να εξασφαλίζει τα πολυπόθητα ποσά για μεγάλα έργα υποδομών και ανάπτυξης στο δήμο του. Πρόκειται φυσικά για τον Σπύρο Σταματόπουλο τον δήμαρχο Σικυωνίων, που έχει αφήσει άφωνη την αυτοδιοίκηση ουκ ολίγες φορές με τις επιτυχίες του.

Έτσι και τώρα. Μετά από τα 12 εκατομμύρια ευρώ για αρδευτικά, ο Σταματόπουλος πέτυχε νέα μεγάλη χρηματοδότηση 10 εκατομμύρια ευρώ για έργα ύδρευσης!

Τα έργα, που η χρηματοδότησή τους εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», αφορούν κυρίως την κατασκευή δεξαμενών ύδρευσης μεγάλης χωρητικότητας, την αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης της Κοινότητας Διμηνιού, επεκτάσεις δικτύων ύδρευσης μεγαλύτερης διατομής προς Τραγάνα, Μούλκι, Πάσιο, περιοχή Αρκούδα και παραλιακή ζώνη Διμηνιού, Κάτω Διμηνιού, Κιάτου.

Αποτελούν τη συνέχεια των μεγάλων έργων υδροδότησης του δήμου Σικυωνίων, από τις πηγές της Στυμφαλίας, συμπληρώνοντας, επεκτείνοντας και εξασφαλίζοντας μεγαλύτερη παροχή καθαρού πόσιμου νερού σε χωριά και γειτονιές της πόλης του Κιάτου, αλλά και προνοώντας για την κάλυψη μελλοντικών αναγκών.

Και αυτή η μεγάλη επιτυχία είναι το επιστέγασμα πολύμηνων, αθόρυβων και μεθοδικών προσπαθειών του δημάρχου Σικυωνίων Σπύρου Σταματόπουλου, αλλά και το αποτέλεσμα της συστηματικής και παραγωγικής εργασίας των υπηρεσιών και αιρετών του δήμου Σικυωνίων και της ΔΕΥΑΣ που άλλη μια φορά αποδεικνύουν ότι έχουν το know how, μπορούν να ανταγωνίζονται σε πανελλαδικό και πανευρωπαϊκό επίπεδο και να φέρνουν θετικά αποτελέσματα.

Ο δήμαρχος Σικυωνίων – που όχι άδικα χαρακτηρίζεται από πολλούς ως ο ‘γκουρού’ των χρηματοδοτήσεων – δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από τη νέα χρηματοδότηση, ευχαρίστησε και συγχάρηκε τις υπηρεσίες του δήμου και της ΔΕΥΑΣ, υπογραμμίζοντας ότι η επιτυχία είναι συλλογική, ενώ τόνισε μεταξύ άλλων πως «η προετοιμασία, η αρτιότητα και ωρίμανση των προτάσεων βασίζεται και στην άψογη συνεργασία που έχουμε με τις αρμόδιες υπηρεσίες της διεύθυνσης υδάτων, τις δασικές και αρχαιολογικές υπηρεσίες, τη διεύθυνση περιβάλλοντος, τη διεύθυνση αγροτικής ανάπτυξης και τη διαχειριστική αρχή των προγραμμάτων. Τους ευχαριστούμε όλους και συνεχίζουμε συστηματικά, μεθοδικά και αθόρυβα, όπως ξέρουμε, στις επόμενες χρηματοδοτήσεις».

Επιπλέον, ο Σπύρος Σταματόπουλος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Βορίδη «για το ενδιαφέρον και την ευαισθησία του, να προχωρήσει το έργο», αλλά και τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Πέτσα, «που αναγνώρισε την αναγκαιότητα αυτού του έργου και με την υπογραφή του έδωσε προτεραιότητα να ενταχθεί στο πρόγραμμα».

Google+ Linkedin