Σε ρόλο αγροτάρχη έδωσε το παρών στα μπλόκα και ο δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος!

Αγρότες απ΄ολη την Πελοπόννησο συνεχίζουν να ενισχύουν τα μπλόκα του Ισθμού και να κρατάνε κλειστή την Εθνική Οδό και στα δύο Ρεύματα κυκλοφορίας,ενώ το ενδιαφέρον των αγροτικών κινητοποιήσεων,μετά και την επερώτηση της ΚΟ του ΚΚΕ προς τον Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων μεταφέρεται την ερχόμενη Τρίτη σε Θεσσαλονίκη και Λάρισα,όπου σε δύο πανελλαδικές συγκεντρώσεις εκπροσώπων μπλόκων θα παρθούν οι κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον των αγροτικών κινητοποιήσεων.

Το κακό είναι ότι για άλλη μια φορά και παρα το ότι η ενοποίηση του συνόλου των αγροτικών μπλόκων της χώρας προβάλει ως αναγκαιότητα ενόψει ενός φορολογικού και ασφαλιστικού Αρμαγεδδώνα, οι αγρότες της Πελοποννήσου είναι χωρισμένοι σε δύο «παρατάξεις» , όπως αντίστοιχα φαίνεται διχασμένο το αγροτικό κίνημα σε όλη την Ελλάδα…
Να υπογραμμίσουμε ότι στο διεκδικητικό τους πλαίσιο οι αγρότες της Πελοποννήσου προτάσσουν τις συγκαταβατικές προτάσεις (ΕΔΩ) όπως αυτές εν πολλοίς διαμορφώθηκαν,στη συνάντηση των “Ανεξάρτητων Μπλόκων Πελοποννήσου “στην Τρίπολη, από αγροτοσυνδικαλιστές που όλο το προηγούμενο διάστημα στήριζαν τις δυνάμεις εκείνες που σήμερα εφαρμόζουν και στηρίζουν τα μέτρα-ταφόπλακα του αγροτικού τομέα,όπως τα είχε χαρακτηρίσει (ΕΔΩ) και ο υπουργός αγροτικής ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ ,Βαγγέλης Αποστόλου, έξι ημέρες πριν το δημοψήφισμα !

Η κίνηση των οχημάτων στα μπλόκα του Ισθμού γίνεται από την παλιά εθνική οδό.Προς Αθήνα η εκτροπή των οχημάτων γίνεται από τον Ισθμό ενώ από Αθήνα για Κόρινθο από τα διόδια Αγίων Θεοδώρων. Σημειωτέον ότι το μπλόκο του Ισθμού είναι το μεγαλύτερο στην Πελοπόννησο και οι αγρότες επειδή βρίσκονται πάνω στον Αυτοκινητόδρομο Πατρών – Αθηνών – Θεσσαλονίκης – Ευζώνων ( ΠΑΘΕ) έχουν εναρμονιστεί πλήρως με τις αποφάσεις του πανελλαδικού συντονιστικού που λήφθηκαν στα Τέμπη.

Να σημειώσουμε επίσης ότι σύμφωνα με δηλώσεις των συντονιστών,μετά την προσθήκη των αγροτών της Λακωνίας, τις επόμενες ώρες περιμένουν και άλλες ενισχύσεις από άλλους νομούς της Πελοποννήσου,αλλά και την συμπαράσταση των ιδιοκτητών φορτηγών της Κορινθίας, οι οποίοι φαίνεται ότι έχουν αποφασίσει να πάνε κι αυτοί στα διόδια Ισθμού.

Το παρών στα “ανεξάρτητα” μπλόκα του Ισθμού έδωσαν τοσο ο δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος ,σε ρόλο αγροτάρχη (δείτε το video) ,όσο και ο δήμαρχος Κορινθίων Αλέξανδρος Πνευματικός,που και αυτός με δηλώσεις του συμπαρίσταται στον πέρα για πέρα δίκαιο αγώνα των αγροτών !!

Για σήμερα ,Δευτέρα 25 Γενάρη,ο Αγροτικός Σύλλογος Κορινθίας (Κιάτο) με χθεσινοβραδινή του ανακοίνωση – κάλεσμα καλεί τους αγροτοκτηνοτρόφους της περιοχής σε οργανωμένη πορεία προς το μπλόκο του Ισθμου. Σημεία συνάντησης το κρεοπωλείο Ζάρκου στο Κιάτο στις 10 το πρωί και στις 11 το κέντρο Κουτρουμπής,στη Γράνα Ζευγολατιού.

Google+ Linkedin