Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η ανατολική Κορινθία

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η ανατολική Κορινθία

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η ανατολική Κορινθία καθώς σε πλήξη εξέλιξη είναι η φωτιά στις Κεχριές.

Στην εκκένωση του Σοφικού Κορινθίας προχωρά η περιφέρεια Πελοποννήσου καθώς σε πλήρη εξέλιξη μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε την Τετάρτη στις Κεχριές.

Την ίδια στιγμή, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η ανατολική Κορινθία, όπως ανακοίνωσε η περιφέρεια.

Η φωτιά «αναπτύσσεται σε μέτωπο 30 χιλιομέτρων» αναφέρει η ίδια ανακοίνωση.

«Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η περιοχή της ανατολικής Κορινθίας, στην οποία -παρά τις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων- συνεχίζει και σήμερα, Πέμπτη, για δεύτερη ημέρα, να καίει η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες στις Κεχριές» προστίθεται.
Εκκενώθηκαν οικισμοί και κατασκήνωση λόγω της φωτιάς στις Κεχριές

Νωρίτερα, σήμερα, δόθηκε εντολή εκκένωσης στον οικισμό Ντράσσα, κοντά στους υπόλοιπους οικισμούς που εκκενώθηκαν τις προηγούμενες ώρες.

Επιπλέον, δόθηκε εντολή για προληπτική εκκένωση της κατασκήνωσης «The Ranch», στο Σοφικό Κορινθίας, από τον δήμαρχο Κορινθίων. Όλα τα παιδιά μεταφέρθηκαν στις εγκαταστάσεις του Αριστοτελείου Εκπαιδευτηρίου Κορίνθου με τα λεωφορεία ΚΤΕΛ.

Μάχη με τις φλόγες, αλλά και τους ισχυρούς ανέμους, δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή. Νωρίτερα, ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της επιχείρησης κατάσβεσης.

Στην περιοχή επιχειρούν 268 πυροσβέστες με 61 οχήματα, 15 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες ΟΤΑ, ενώ από αέρος επιχειρούν επτά ελικόπτερα συνολικά, καθώς και τρία αεροσκάφη.

Ενεργοποιείται το Copernicus για παρακολούθηση της φωτιάς με εντολή Χαρδαλιά

Την ίδια στιγμή, εντολή για την ενεργοποίηση της υπηρεσίας Copernicus/Emergency Management Service – Mapping της Ευρωπαϊκής Ένωσης έδωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Σκοπός της εντολής είναι η παραγωγή χαρτογραφικών προϊόντων και δεδομένων για τις Κεχριές, που επλήγησαν από δασική πυρκαγιά, προς υποβοήθηση του έργου των φορέων που εμπλέκονται.

Το αίτημα έγινε δεκτό από την Ευρωπαϊκή Ένωση και αναμένεται άμεσα η διάθεση σειράς χαρτογραφικών δεδομένων και προϊόντων, που προκύπτουν από ανάλυση δορυφορικών εικόνων.

Τα δεδομένα και οι χάρτες της Υπηρεσίας Copernicus Emergency Management Service/Mapping θα δοθούν άμεσα από τη διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, δωρεάν, για τη διαχείριση του έργου τους.

Google+ Linkedin