Σεισμός κοντά στη Κόρινθο – Αισθητός και στην Αθήνα

Σεισμός κοντά στη Κόρινθο – Αισθητός και στην Αθήνα

Σεισμική δόνηση σημειώθηκε έξι λεπτά μετά τα μεσάνυχτα κοντά στην Κόρινθο, ενώ έγινε αισθητός και στους κατοίκους της Αθήνας.Το επίκεντρο εντοπίστηκε στο θαλάσσιο χώρο 19 χλμ ανατολικά/νοτιοανατολικά της πόλης της Κορίνθου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Για επιφανειακό σεισμό κάνουν λόγο οι σεισμολόγοι, που δεν αποκλείουν μετασεισμούς. Ήδη μία ώρα μετά τον αρχικό σεισμό, είχαν σημειωθεί 4 ασθενείς μετασεισμοί έντασης έως 2,9 Ρίχτερ. Η περιοχή είναι γνωστή για τη σεισμικότητά της και, όπως σημειώνουν, η δόνηση δεν εμπνέει ιδιαίτερη ανησυχία.

Ο αρχικός σεισμός στην Κόρινθο είχε ένταση 4,1 Ρίχτερ και το εστιακό βάθος ήταν στα 14,1 χιλιόμετρα, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου της Αθήνας.

σεισμός Κόρινθος
πηγή: Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αστεροσκοπείου Αθηνών

Η ανάρτηση του σεισμολόγου Γεράσιμου Παπαδόπουλου

Ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλους σημείωσε σχετικά με τον σεισμό στην Κόρινθο:

«ΣΕΙΣΜΟΣ ΑΙΣΘΗΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ!
Στις 12.06, επιφανειακός, προκαταρκτικό μέγεθος 4,2 και επίκεντρο περίπου 20 χλμ ανατολικά της Κορίνθου (επίλυση από Παν/μιο Αθηνών). Αισθητός και στην Αττική».

Χουλιάρας: Επιφανειακός ο σεισμός

«Επιφανειακή σεισμική δόνηση μεγέθους 4.1 Ρίχτερ κατεγράφη στις 12:06 μετά τα μεσάνυχτα. Ο σεισμός έγινε σε απόσταση 56 χλμ. ΔΝΔ των Αθηνών και το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο 19 χλμ. ΑΝΑ της πόλης της Κορίνθου σε εστιακό βαθος 14,5» σημείωσε ο Γεράσιμος Χουλιάρας.

Το ευρωμεσογειακό για τον σεισμό στην Κόρινθο

Στα 4,4 Ρίχτερ εκτίμησε αρχικά ότι ήταν η ένταση του σεισμού στην Κόρινθο το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο

Στη συνέχεια, αναθεώρησε την εκτίμηση στα 4,1 Ρίχτερ, όπως και το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.

Σημειώνεται ότι ο σεισμός έγινε αισθητός τόσο στις γύρω περιοχές από την Κόρινθο, όσο και σε αρκετές περιοχές στην Αττική.

Google+ Linkedin