Πετρίτσης: Οι Κορίνθιοι αντιμετωπίζονται ως ιθαγενείς από τους συνεργάτες του κ.Νίκα

Πετρίτσης: Οι Κορίνθιοι αντιμετωπίζονται ως ιθαγενείς από τους συνεργάτες του κ.Νίκα

Το βλέμμα όλων των Αιρετών της Αυτοδιοίκησης στην Πελοπόννησο, θα έπρεπε να είναι στραμμένο στην επόμενη μέρα. Στην επόμενη μέρα επίλυσης προβλημάτων μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2020 στην Κορινθία και του 2021 στη Μεσσηνία, την Λακωνία και την Αρκαδία. Στην επόμενη μέρα διαχείρισης των οικονομικών απωλειών λόγω Covid-19, στην επόμενη μέρα για τον τουρισμό μας και την ανάπτυξη του τόπου μας.

Δυστυχώς όμως η Περιφερειακή Αρχή του κ.Νίκα αναλώνεται σε μεγάλα λόγια, φωτοβολίδες επικοινωνίας και φωτογραφικά «κλικ», εντυπώσεων και λαϊκισμού.

Οι Αντιπεριφερειάρχες του κ.Νίκα έχουν μετατραπεί σε «influencers» και ιδιαίτερα στην Κορινθία όπου η κατάσταση έχει ξεφύγει.

Έτσι λοιπόν βλέπουμε δελτία τύπου για «ψύλλου πήδημα» και ανύπαρκτες δράσεις, φιέστες για την υπογραφή διοικητικών πράξεων και υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα.

Οι Κορίνθιοι συμπολίτες μου αντιμετωπίζονται ως ιθαγενείς από τους συνεργάτες του κ.Νίκα.

Ζούμε την απόλυτη υποβάθμιση του Αυτοδιοικητικού Θεσμού της Αιρετής Περιφέρειας. «Έπεα πτερόεντα» όπως έλεγαν οι πρόγονοι μας.

Στην περίπτωση της Περιφερειακής Αρχής Νίκα, αυτό δυστυχώς έγινε σύνηθες. Λόγια-λόγια, υποσχέσεις-υποσχέσεις, «λεφτά έχομεν» είναι πλέον η νέα καθημερινότητα της παρακμής.

Τελευταίο «κατόρθωμα» της Περιφερειακής Αρχής Νίκα και των συνεργατών του, ήταν το σποτ για τον τουρισμό. Τέτοια αποστροφή της κοινωνίας, τόση ενόχληση των πολιτών σε δράση της Αυτοδιοίκησης δεν έχω συναντήσει στη διάρκεια της πολύχρονης Αυτοδιοικητικής μου θητείας.

Ένα  σποτ που για τον τουρισμό που θα έπρεπε να ενώνει, να δημιουργεί θετικά συναισθήματα , να είναι Εθνικά χρήσιμο, να εξυψώνει έναν τουριστικό προορισμό και να στέλνει ένα σαφές μήνυμα. 

Με μεγάλη καθυστέρηση ο κ.Νίκας παρουσίασε ένα σποτ στο τέλος του Αυγούστου του 2021 που παρουσιάζει την Πελοπόννησο ως απομονωμένη και υπανάπτυκτη, δημιουργεί αντιπαλότητα, υποτιμά και μειώνει το φυσικό και πολιτιστικό της πλούτο.

Η δημόσια εικόνα μας κακοποιήθηκε από αδαείς, ερασιτέχνες, ξερόλες που παρουσιάζονται ως εξειδικευμένοι στην τουριστική προβολή.

Το σποτ αυτό δεν ταιριάζει στην Κορινθία κ.Νίκα, δεν ταιριάζει στην Πελοπόννησο. Οφείλετε να προβείτε άμεσα στην απόσυρση του. Η δωρεάν προβολή του μάλιστα από την ΕΡΤ, δημιουργεί πολλαπλή ζημία εφόσον πολλαπλασιάζει την εικόνα της δυσφήμησης.

Υγ. Αφού θέλετε να παρουσιάσετε την Πελοπόννησο ως νησί… θα ήταν φρόνιμο να μεριμνήσετε για τη λειτουργία και την αποκατάσταση των έργων στη Διώρυγα, η οποία έχει πάψει να λειτουργεί εδώ και πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, δημιουργώντας πολύ μεγάλο πρόβλημα στην τοπική μας οικονομία.

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Πελ/σου
Γιώργος Πετρίτσης

Google+ Linkedin