Παρέμβαση της Βιβής Τζέκου στο Δημοτικό Συμβούλιο Κορινθίων για το θέμα των μεταναστών

Παρέμβαση της Βιβής Τζέκου στο Δημοτικό Συμβούλιο Κορινθίων για το θέμα των μεταναστών

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορινθίων την Κυριακή 1η Σεπτέμβρη ,όπου συζητήθηκε ο σχεδιασμός της κυβέρνησης να φτιάξει δομή ανοιχτού τύπου για προσφυγές και μετανάστες στο χώρο του πρώην στρατοπέδου Κορίνθου,η δημοτική σύμβουλος και επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Κορινθίων,Βιβή Τζέκου, κατέθεσε ψήφισμα στο οποίο έβαλε τις βασικές διεκδικήσεις για την αντιμετώπιση του ζητήματος των προσφυγικών ροών και την εξασφάλιση των δικαιωμάτων των προσφύγων- μεταναστών.

Διαβάστε το ψήφισμα της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Κορινθίων :

ΨΗΦΙΣΜΑ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Η υλοποίηση της απάνθρωπης και επικίνδυνης πολιτικής της ΕΕ για τους πρόσφυγες-μετανάστες πραγματοποιείται από την κυβέρνηση της ΝΔ σε συνέχεια των πολιτικών των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, θύματα του ιμπεριαλιστικού πολέμου για τα συμφέροντα του κεφαλαίου εγκλωβίζονται σε απαράδεκτες και απάνθρωπες συνθήκες. 

Οι ίδιοι που προκαλούν πολέμους για τα κέρδη του κεφαλαίου είναι οι ίδιοι που πετσοκόβουν τα δικαιώματά μας. Καθήκον των εργαζομένων και του λαού είναι να δείξουν ταξική αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και μετανάστες.

Παλεύουμε για:

  • Απειθαρχία στις συμφωνίες της ΕΕ που εγκλωβίζουν πρόσφυγες και μετανάστες στη χώρα μας.
  • Άμεση μεταφορά τους με ευθύνη του κράτους και του ΟΗΕ στις χώρες προορισμού τους.
  • Εξασφάλιση ανοιχτών δομών φιλοξενίας για όσο διάστημα παραμένουν εδώ, με όλες τις απαραίτητες υποδομές και υπηρεσίες (γιατρούς, νοσηλευτές, διερμηνείς, νομικούς κλπ)

 

Google+ Linkedin