Παναγιώτης Λαφαζάνης : “Ενεργή δημοκρατία δεν μπορεί να είναι μνημονιακή δημοκρατία.”

Έχει ιδιαίτερη σημασία σε κρίσιμες συνθήκες να υπογραμμίζεται η δημοκρατική υποχρέωση και το θεσμικό καθήκον να θωρακίζουμε το Σύνταγμα απέναντι στα μνημόνια, δήλωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου στη συνάντηση της με τον αρχηγό και πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας “Λαϊκή Ενότητα” ,Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Η κυρία Κωνσταντοπούλου επανέλαβε τις αιτιάσεις της έναντι της κυβέρνησης και του Προέδρου της Δημοκρατίας λέγοντας: “Δυστυχώς είναι από τις οχληρές παραμέτρους της διαδικασίας ανάθεσης εντολής σχηματισμού κυβέρνησης, ότι ξεκίνησε με μία κυβέρνηση που επέλεξε να παραιτηθεί στα μουλωχτά, μη ενημερώνοντας την Βουλή και την Πρόεδρό της και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να παρασιωπά την διαδικασία αυτή από την Βουλή”.

Από την πλευρά του ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, αφού χαρακτήρισε τη συνάντησή του με την Ζωή Κωνσταντοπούλου θεσμική,τόνισε : “Η Λαϊκή Ενότητα μπορεί να παίξει ένα καθοριστικό ρόλο στην πορεία της χώρας και να συμβάλει σε προοδευτικές και δημοκρατικές εξελίξεις”

Ο κ. Λαφαζάνης χαρακτήρισε τις θέσεις της Λαϊκής Ενότητας αντιμνημονιακές, πατριωτικές, προοδευτικές, δημοκρατικές και σημείωσε ότι είναι πρόπλασμα ενός κόμματος για το οποίο ήδη έχουν καταθέσει τα απαραίτητα έγγραφα στον Άρειο Πάγο.

“Πιστεύουμε ότι η βουλή πρέπει να λειτουργεί, δεν έχει κλείσει, έχει μια πολύ σημαντική αποστολή. Πρέπει το ρόλο της αυτό η βουλή να τον διαδραματίσει μέχρι τέλους” τόνισε ο κ. Λαφαζάνης λέγοντας ότι ενεργή δημοκρατία δεν μπορεί να είναι μνημονιακή δημοκρατία. “Δεν μπορεί να υπάρχει δημοκρατία αν είμαστε ευρωπροτεκτοράτο, ευρωαποικία, όταν η Μέρκελ και ο Γιούνκερ καθορίζει τις εξελίξεις στην Ελλάδα”.

“Η Ελλάδα είναι κυρίαρχο κράτος και ο λαός περήφανος. Δεν μπορούν να κλείνουν τη βουλή οι οποιοδήποτε το πρώτο πράγμα που πρέπει να λειτουργεί είναι βουλή, οι θεσμοί. Αντιστρατευόμαστε τις εκλογές εξπρές, είναι πρωτοφανές κάποιοι να οργανώνουν εκλογές αυγουστιάτικα. Θέλουν να κρύψουν τις συμφωνίες που έχουν κάνει από τον ελληνικό λαό, παραπλανούν” επισήμανε.

“Δεν είναι δυνατό να πηγαίνουμε σε εκλογές χωρίς τη δυνατότητα διαλόγου. Θέλουμε προεκλογική περίοδο με χρονική επάρκεια, να είναι ουσιαστική, να πάει στις κάλπες ο πολίτης ενημερωμένος” επισήμανε, υπογραμμίζοντας ότι η “Λαϊκή Ενότητα μπορεί να παίξει ένα καθοριστικό ρόλο στην πορεία της χώρας και να συμβάλει σε προοδευτικές και δημοκρατικές εξελίξεις”.

“Θα στηρίξουμε τη λειτουργία της βουλής το επόμενο διάστημα μέχρι να ολοκληρωθεί ο ρόλος της με βάση το Σύνταγμα. Πρέπει να λειτουργεί μέχρι την τελευταία μέρα και να καταπιάνεται με όλα τα μεγάλα και κρίσιμα θέματα που απασχολούν τη χώρα”.

Google+ Linkedin