Παλλαϊκός ξεσηκωμός των αγροτών – Το Σάββατο στην «Agrotica» το μεγάλο συλλαλητήριο

Παλλαϊκός ξεσηκωμός των αγροτών – Το Σάββατο στην «Agrotica» το μεγάλο συλλαλητήριο

Σε όλη την χώρα ξεσηκώνονται οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι για να μείνουν στα χωράφια τους. Τα νέα μπλόκα που στήνονται καθημερινά από την Κρήτη μέχρι τον Έβρο, όπως και η ενίσχυση των ήδη στημένων μπλόκων δείχνουν ότι πέφτουν στο κενό οι προσπάθειες της κυβέρνησης να υπονομεύσει τους αγώνες. Η πίεση προς την κυβέρνηση, που ήδη είναι στριμωγμένη, αναμένεται να δυναμώσει, όπως και ο πανελλαδικός συντονισμός του αγώνα.

Με δεκάδες μπλόκα να έχουν στηθεί σε όλη τη χώρα, με συντονισμένες και πολύμορφες δράσεις, όπως αποκλεισμούς κεντρικών Εθνικών Οδών, μαζικές μηχανοκίνητες κινητοποιήσεις μέσα σε πόλεις, άλλες αγωνιστικές παρεμβάσεις, οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι συνεχίζουν και δυναμώνουν μέρα με τη μέρα τη σκληρή μάχη για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων επιβίωσής τους.

Οι σημερινές κινητοποιήσεις στην Πελοπόννησο

Στη Μεσσηνία, οι αγρότες θα συγκεντρωθούν με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα στου Χανδρινού , ενω στη Λακωνία, παραμένει το μπλόκο στην οδό Δαφνίου – Κροκεών, με κάλεσμα των Συλλόγων Σπάρτης, Ευρώτα και Ανατολικής Μάνης, που για σήμερα το απόγευμα προγραμματίζουν συμβολικό αποκλεισμό του δρόμου.
Στην Πάτρα χθες Τετάρτη 31/1/2024 σείστηκε όλη η Αχαϊκή πρωτεύουσα από το μαζικό και μαχητικό μηχανοκίνητο συλλαλητήριο, κινώντας δεκάδες τρακτέρ και αγροτικά οχήματα και φτάνοντας έξω από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ενώ απέκλεισαν παράλληλα τη Νέα Εθνική Οδό στην έξοδο της πόλης.

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην «Agrotica» το Σάββατο

Σημαντικός σταθμός του αγώνα τους θα αποτελέσει το μεγάλο συλλαλητήριο το Σάββατο 3 Φλεβάρη στην «Agrotica» στη Θεσσαλονίκη, στις 12 μ., στην Άνω Πύλη της ΔΕΘ (Εγνατία).

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής απευθύνει η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων (ΠΕΜ). Καλεί γεωργούς, κτηνοτρόφους, μελισσοκόμους, αλιείς να δυναμώσουν ακόμα περισσότερο «την αγωνιστική τους πίεση, αφού είναι η μόνη που μπορεί να αναγκάσει την κυβέρνηση να σταματήσει τα ψέματα και τις μπαγαποντιές και να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις και χρονοδιαγράμματα πάνω στα αιτήματά μας». Άλλωστε, με πρωτοβουλίες Αγροτικών Συλλόγων και Ομοσπονδιών έχουν ναυλωθεί λεωφορεία για το συλλαλητήριο, από νομούς της Μακεδονίας, αλλά και από Θράκη, Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο.

Google+ Linkedin