Πέτυχαν το απόλυτο τα Κοινωνικά Φροντιστήρια του Δήμου Σικυωνίων

Πέτυχαν το απόλυτο τα Κοινωνικά Φροντιστήρια του Δήμου Σικυωνίων

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η προσπάθεια των παιδιών που φέτος παρακολούθησαν τα κοινωνικά Φροντιστήρια του δήμου Σικυωνίων, αφού πέτυχαν σε ποσοστό 100% τους στόχους τους!

Όλοι οι μαθητές που έδωσαν Πανελλαδικές Εξετάσεις – μέσα από δυσκολίες και ιδιαιτερότητες της φετινής σχολικής χρονιάς – κατάφεραν να περάσουν σε αξιόλογες Σχολές μεταξύ των οποίων το Οικονομικό Τμήμα του Αριστοτελείου Παν/μίου Θεσσαλονίκης, η Γυμναστική Ακαδημία, το Τμήμα Γερμανικής Φιλολογίας Αθηνών, Τμήματα Στατιστικής, Μουσειολογίας κ.ά.

Η ηθική ικανοποίηση για όλους όσοι οραματίστηκαν, λειτούργησαν και υπηρέτησαν τον εθελοντικό θεσμό του Κοινωνικού Φροντιστηρίου είναι τεράστια και τους δίνει νέα αποθέματα δύναμης για να συνεχίσουν την προσφορά τους και στο μέλλον.

Ο δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος ικανοποιημένος από τη λειτουργία του εθελοντικού θεσμού και συγκινημένος από την επιτυχία των παιδιών, ευχήθηκε σε όλους τους, καλή φοιτητική ζωή και καλή σταδιοδρομία. Παράλληλα τους κάλεσε να μην ξεχάσουν ποτέ τη δύναμη του εθελοντισμού που τους στήριξε σε μια κρίσιμη καμπή της ζωής τους και να ανταποδίδουν την άνευ ανταλλαγμάτων προσφορά προς το κοινωνικό σύνολο σε κάθε ευκαιρία.

Τέλος ο δήμαρχος ευχαρίστησε την αρμόδια υπηρεσία κοινωνικής πολιτικής του δήμου Σικυωνίων, και τους εθελοντές, εκπαιδευτικούς και διοικητικό προσωπικό που επί σειρά ετών στηρίζουν αφιλοκερδώς τη λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, προσφέροντας ίσες ευκαιρίες σε όλα τα παιδιά.

Θυμίζουμε ότι η λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Σικυωνίων έχει ξεκινήσει από το 2013 και από τις τάξεις του έχουν περάσει πολλοί μαθητές, οι οποίοι χωρίς την ύπαρξή του δεν θα είχαν τη δυνατότητα να υποστηριχθούν στην πορεία τους στην εκπαίδευση.

Οι εκπαιδευτικοί που διδάσκουν στο Κοινωνικό Φροντιστήριο κάθε χρονιά ανήκουν στο Σώμα Εθελοντών του δήμου Σικυωνίων, ενώ η δομή στεγάζεται στο 1ο Γυμνάσιο Κιάτου. Οι εθελοντές εκπαιδευτικοί προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε μαθητές Λυκειακών Τάξεων ή μαθητές που προετοιμάζονται για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Google+ Linkedin