Πέτρος Τατούλης: Δεν θα επιτρέψουμε στον κ.Νίκα «να παίζει παιχνίδια» με την υγεία των πολιτών της Πελοποννήσου

Πέτρος Τατούλης: Δεν θα επιτρέψουμε στον κ.Νίκα «να παίζει παιχνίδια» με την υγεία των πολιτών της Πελοποννήσου

Σειρά ερωτημάτων για την μεγάλη καθυστέρηση στην έναρξη του έργου της υλοποίησης της κουνουποκτονίας θέτει με σημερινή της ανακοίνωση η περιφερειακή παράταξη “Νέα Πελοποννήσος” του πρώην περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η επιτυχής υλοποίηση του έργου της κουνουποκτονίας πρωτίστως είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα που αφορά τη Δημόσια Υγεία και φυσικά επηρεάζει άμεσα την ομαλότητα και την κανονικότητα στη λειτουργία των κοινωνιών ενόψει κυρίως της τουριστικής περιόδου.

Η «εγκληματική» επιλογή του κ.Νίκα, να βάλει «λουκέτο» στην Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α. «Πελοπόννησος Α.Ε.», η οποία επί σειρά ετών υλοποιούσε τα προγράμματα κουνουποκτονίας, επιτήρησης και δράσεων καταστολής του ιού του Δυτικού Νείλου, 

διερεύνησης, διάγνωσης και αντιμετώπισης της ελονοσίας κτλ., έχοντας την απαραίτητη γνώση και εμπειρία, δημιούργησε τεράστιες καθυστερήσεις στην υλοποίηση του προγράμματος.

Η επιλογή του κ.Νίκα το έργο να υλοποιηθεί από την «Αναπτυξιακή Μεσσηνίας Α.Ε. – Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης» είχε ως αποτέλεσμα να βρισκόμαστε στα τέλη του μήνα Μαΐου 2021 και μέχρι αυτή τη στιγμή να μην έχει ολοκληρωθεί η διαγωνιστική διαδικασία για την επιλογή του αναδόχου.

Τα καταστροφικά αποτελέσματα αυτής της επιλογής είναι ορατά, αφού στο σύνολο των Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου υπάρχει τεράστιο πρόβλημα με τα κουνούπια και έντονες διαμαρτυρίες από τους πολίτες.

Η Περιφερειακή Αρχή του Πέτρου Τατούλη πρωτοπόρα σε επίπεδο Επικράτειας, εξασφάλισε πόρους εκατομμυρίων ευρώ από το ΠΔΕ, καταθέτοντας ολοκληρωμένες μελέτες και αντίστοιχα τεχνικά δελτία, για την αντιμετώπιση των υγειονομικών προβλημάτων λόγω των κουνουπιών, της ελονοσίας, των κρουσμάτων Καταρροϊκού Πυρετού κτλ.

Τα προγράμματα αυτά υλοποιήθηκαν με απόλυτη επιτυχία από την Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α. «Πελοπόννησος Α.Ε.», άποψη η οποία δημόσια έχει εκφραστεί από στελέχη του Υπουργείου Υγείας και του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ).

Ξεπερνώντας κάθε όριο κυνικότητας και πολιτικού θράσους ο κ.Νίκας, αφού πρώτα «φρόντισε» να βάλει λουκέτο στην Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α. «Πελοπόννησος Α.Ε.», κατόπιν ζήτησε από τους υπαλλήλους της «Πελοπόννησος Α.Ε.» να βοηθήσουν(!) στο εν λόγω έργο λόγω της εξαιρετικής γνώσης και της εμπειρίας που διαθέτουν, επειδή στην «Αναπτυξιακή Μεσσηνίας Α.Ε. – Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης», δεν υπήρχε εξειδικευμένο προσωπικό!!!

Θέτουμε δημόσια ερωτήματα στον κ.Νίκα και τον προκαλούμε να απαντήσει:

  • Γιατί υπάρχει τόσο μεγάλη καθυστέρηση στην έναρξη του έργου της υλοποίησης της κουνουποκτονίας;
  • Σε ποιο στάδιο βρίσκεται ο διαγωνισμός ύψους 8.500.000€ που οφείλει να υλοποιήσει η «Αναπτυξιακή Μεσσηνίας Α.Ε. – Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης»;
  • Για ποιο λόγο υπήρξε παρέμβαση του κ.Νίκα στο διαγωνισμό προκειμένου από το έργο να εξαιρεθούν τα εναέρια μέσα ψεκασμού;

Στέλνουμε αυστηρό προειδοποιητικό μήνυμα στον κ.Νίκα ότι δεν θα του επιτρέψουμε «να παίζει παιχνίδια» με την υγεία των πολιτών της Πελοποννήσου.

Η παράταξη μας θα εξαντλήσει τη δυνατότητα ελέγχου στο συγκεκριμένο έργο ως έχει ευθύνη και όπως της επιβάλλει ο θεσμικός της ρόλος.

Google+ Linkedin