Πέθανε ο θρύλος της ελληνικής ροκ, Δημήτρης Πολύτιμος

Πέθανε ο θρύλος της ελληνικής ροκ, Δημήτρης Πολύτιμος

Ένας θρύλος της ελληνικής ροκ σκηνής, ο Δημήτρης Πολύτιμος, έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 88 ετών. Ήταν ο ιδρυτής του ροκ συγκροτήματος της δεκαετίας του ’60 M.G.C. που το όνομά του εμπνεύστηκε ο Ντίνος Ηλιόπουλος. Το γκρουπ ηχογράφησε τρία 45άρια με σπάνιες, σήμερα, ηχογραφήσεις.

Γεννημένος στην Ερμούπολη της Σύρου, στις 2 Ιανουαρίου του 1933, ο Δημήτρης Πολύτιμος ήρθε στην Αθήνα σε μικρή ηλικία και έζησε στο Παγκράτι , όπου βίωσε την κατοχή ως μικρό παιδί. Τα πρώτα του ακούσματα προήλθαν από την κλασική μουσική, μιας και ο πατέρας του ήταν βιολιστής και η μητέρα του έπαιζε πιάνο.

Ήταν από τους πρωτοπόρους της ροκ σκηνής στη χώρα μας καθώς είχε ιδρύσει το πρώτο ροκ συγκρότημα στη χώρα, τους M.G.C. αλλά η μεγάλη του αγάπη ήταν η Jazz. Παράλληλα, έκανε ένα πέρασμα και από τον Εξαδάκτυλο, συμμετέχοντας ως μουσικός στο δίσκο «Ζωντανοί στο Κύτταρο».
Ο Δημήτρης Πολύτιμος έδινε επί δεκαετίες το παρών στις μεγαλύτερες ροκ διοργανώσεις, ενώ συνεργάστηκε με τον Παύλο Σιδηρόπουλο, τους Σπυριδούλα, τους Socrates, τον Έρικ Κλάπτον αλλά και τους θρυλικούς Rolling Stones, κάνοντας support στη συναυλία που έδωσαν το 1967 στην Ελλάδα. Επίσης, έβαλε το στίγμα του ως ηθοποιός στην θρυλική ταινία του Νίκου Νικολαΐδη «Τα Κουρέλια Τραγουδούν Ακόμη» (1979).

Με τον Δημήτρη Πουλικάκο γιόρτασαν 56 χρόνια φιλίας σε μια μεγάλη συναυλία με φίλους στο “Gagarin 205” στις 24 Ιανουαρίου 2014 με τίτλο «Παραμύθι Χωρίς Όνομα 47 χρόνια Μήτσος και 49 χρόνια Δημήτρης Πολύτιμος».

Προσωπική του επιθυμία είναι να γίνει καύση της σωρού του η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Ριτσώνα την Τρίτη 24 Αυγούστου.

Google+ Linkedin