Ο Σπύρος Καραβάς “αδειάζει” τα λεκτικά “εφευρήματα” Τσιώτου και καταγγέλλει ακρότητες του δημάρχου!

Ο Σπύρος Καραβάς “αδειάζει” τα λεκτικά “εφευρήματα” Τσιώτου και καταγγέλλει ακρότητες του δημάρχου!
Δελτίο τύπου για τη συνεδρίαση του πρόσφατου Δημοτικού Συμβουλίου στο δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης εξέδωσε η δημοτική παράταξη του υποψηφίου δημάρχου Σπύρου Καραβά , «Ορίζοντες Δημιουργίας» , όπου παρουσιάζει τις θέσεις της στα βασικά θέματα που συζητήθηκαν και ασκεί κριτική τόσο στα λεκτικά “εφευρήματα” όσο και στις ακρότητες του δημάρχου , Βλάση Τσιώτου , αφήνοντας αιχμές και για την παθητική στάση σειράς συμβούλων της μειοψηφίας απέναντι στους εκτοξευθέντες δημαρχιακούς χαρακτηρισμούς.
Διαβάστε το Δελτίο Τύπου της δημοτικής παράταξης «Ορίζοντες Δημιουργίας»
Σχετικά με το θέμα λειτουργίας του τουριστικού περιπτέρου Ξυλοκάστρου:
Ο Δήμαρχος συνεχίζει να παλινωδεί ανάμεσα σε πρόσφατες τελευταίες τοποθετήσεις του όπου υποστήριζε ότι επιλέγει τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης και θα συνεχίσει στην κατεύθυνση αυτή με επιχείρημα ότι η δικαστική οδός οδηγεί σε μακρά περίοδο μη λειτουργίας μέχρι την έκδοση της δικαστικής απόφασης ενώ στο σήμερα αλλάζει κατεύθυνση και επιλέγει να ξεκινήσει τις διαδικασίες για την αποβολή του επιχειρηματία από το μίσθιο. Επιπλέον μας προκαλεί εντύπωση ότι ενώ στο χθες δήλωνε ότι ο επιχειρηματίας δεν οφείλει, στην τοποθέτησή του αρνήθηκε να απαντήσεις στις ερωτήσεις μας στο εάν οφείλει και εάν έχει ρυθμίσει τυχόν οφειλές του μεταγενέστερα του Οκτωβρίου του 2022 που έκλεισε οριστικά. Δηλώνουμε ότι αυτήν την πολιτική αδράνειας και αδιαφάνειας δεν την αποδεχόμαστε και προφανώς δεν μπορούμε να την υπερασπιστούμε. Είναι δε προφανές ότι η ευθύνη διαχείρισης του θέματος αυτού βαρύνει αποκλειστικά τη Δημοτική αρχή η οποία αδυνατεί να κατανοήσει τη σημασία της ιστορικότητας του σημείου και την επίδραση αυτής στην τουριστική προσέλκυση.
Σχετικά με το θέμα της διάβρωσης των ακτών και της απειλής περιουσιών ατομικής ιδιοκτησίας στο Καμάρι και στην Αριστοναυτών:
Η προσπάθεια της Δημαρχιακής αρχής παρά τις διαπιστώσεις των προβλημάτων της διάβρωσης σ΄ όλο το παραλιακό μέτωπο του Δήμου και τις δυσμενείς επιδράσεις μέχρι σήμερα δείχνει ότι οι πρωτοβουλίες της εξαντλούνται σε φωτογραφίσεις εκδήλωσης του φαινομένου και σε προσκλήσεις των αρμοδίων της Περιφέρειας. Το φαινόμενο όμως είναι διαρκές και δείχνει να οξύνεται και να επεκτείνεται πλήττοντας ατομικές περιουσίες δημοτών αλλά παρόλα αυτά και παρά την επικινδυνότητά του ο Δήμος μέχρι σήμερα, ως όφειλε, δεν έχει καταθέσει σχετικό αίτημα για την κήρυξη του Δήμου σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Αναζητήσαμε με ερώτησή μας το «γιατί;» αλλά και σε αυτό το θέμα απαντήσεις δεν πήραμε.
Περαιτέρω ρωτήσαμε γιατί η Δημαρχιακή αρχή απαίτησε σε παραλιακά καταστήματα να ξηλώσουν τις κατασκευές τους; Δεν τους καλύπτει η απόφαση που λάβαμε για τις κατασκευές στους κοινόχρηστους χώρους; Η πολεοδομία σε εκθέσεις αυτοψίας της σε κάποια εξ αυτών λέει ότι δεν υπάρχουν αυθαιρεσίες. Τι να γκρεμίσουν λοιπόν κατά τον αρμόδιο αντιδήμαρχο που προειδοποιεί;
Και σε αυτό το θέμα απαντήσεις δεν πήραμε.
Θέσαμε το θέμα της ιδιωτικοποίησης του νερού και των απορριμμάτων εκφράζοντας την πλήρη αντίθεσή μας στην ασκούμενη δημαρχιακή πολιτική.
Ξεκαθαρίζουμε ότι είμαστε κατά των ιδιωτικοποιήσεων των δύο προαναφερομένων τομέων. Η λύση που πρότεινε ο κ. Τσιώτος για ανάληψη των απορριμμάτων για ένα χρόνο σε ιδιώτη δείχνει την κατεύθυνση ιδιωτικοποίησης και αποκαλύπτει τη διαχειριστική ανεπάρκεια και αποτυχία της Δημοτικής Αρχής στον τομέα των απορριμμάτων. Αυτή αφορά τη μη ανανέωση του στόλου των αυτοκινήτων, το μη έγκαιρο προγραμματισμό, τη μη έγκαιρη διόρθωση των παρουσιαζόμενων βλαβών, τη μη ορθή λειτουργική διαχείριση των οδηγών και τη διάχυση του προσωπικού σε αλλότριες υπηρεσίες. Το κρίσιμο είναι ότι η κατάσταση αυτή προμηνύει νέα αύξηση των -ήδη δυσβάσταχτων- δημοτικών τελών!
Στο θέμα του νερού ο κ. Τσιώτος και η παράταξή του απείχε από τις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας. Η στάση αυτή, τι αλήθεια υποδηλώνει;
Ο Δήμαρχος στο σημείο αυτό και για το θέμα των απορριμμάτων, υπενθύμισε στον εαυτό του την διαρκή προσπάθεια για υποβάθμιση του δημοτικού διαλόγου και για απαξίωση των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου. Πώς εκφράστηκε; Χώρισε τους Δημ. Συμβούλους σε τρείς κατηγορίες: Σ΄ αυτούς που δεν ξέρουν, σε υποκριτές και σε αυτούς που γνωρίζουν και δεν μιλούν. Παρά την προσπάθεια διόρθωσης επί της ουσίας επιβεβαίωσε την αρχική τοποθέτησή του για την ύπαρξη δύο (2) κατηγοριών συμβούλων: Σε «αχρήστους» ή «μη χρήσιμους» οι οποίοι δεν γνωρίζουν και δεν ενημερώνονται ως οφείλουν και σε «υποκριτές» γιατί και αυτοί που δεν μιλούν και δεν τοποθετούνται παρότι γνωρίζουν εκφράζουν τη δική τους σκοπιμότητα μέσω της στάσης τους εντασσόμενοι και αυτοί στην κατηγορία των υποκριτών. Μας δημιουργεί εντύπωση η παθητική στάση σειράς συμβούλων στους εκτοξευθέντες δημαρχιακούς χαρακτηρισμούς. Για εμάς η δημαρχιακή αυτή συμπεριφορά δεν αντιστοιχεί στο επίπεδο της δημαρχιακής θέσης και προσβάλλει τα μέλη του Δημ. Συμβουλίου.
Για το έργο της Π. Τσαλδάρη και του ηλεκτροφωτισμού στο Δερβένι:
Στην πρόσφατη οικονομική επιτροπή ψηφίσαμε θετικά στην αποδοχή χρηματοδότησης του έργου αυτού με τις εξής ενστάσεις:
-Δεν έχει προηγηθεί καμία διαβούλευση και ενημέρωση
-Δεν προκύπτει η αναγκαιότητα και η χρησιμότητα της της αποξήλωσης των πεζοδρομίων και της αλλαγής του τάπητα με κυβόλιθους στην Π. Τσαλδάρη.
-Δεν θεωρούμε ότι είναι σε προτεραιότητα η Π. Τσαλδάρη. Υπάρχουν άλλοι δρόμοι στο Ξυλόκαστρο (π.χ. Νοταρά), ο κεντρικός στο Δερβένι και σε άλλα χωρια΄του δήμου (π.χ. η “σκοτεινή” Λυκοποριά) που απαιτούν άμεσες παρεμβάσεις οδικής ασφάλειας και ανάπλασης.
Προτείναμε να συσταθεί διαπαραταξιακή επιτροπή και μετά από σύντομη διαβούλευση να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές στο έργο.
Δεν εισακουστήκαμε για άλλη μια φορά.
Στο συμβούλιο της 29ης Μαρτίου το θέμα ήταν “Τροποποίηση προυπολογισμού…”
και όχι η αποδοχή της χρηματοδότης όπως λαϊκίστικα υποστηρίχθηκε από την δημοτική αρχή.
Όλες οι παρατάξεις για περίπου τους ίδιους λόγους καταψήφισαν το έργο της Π. Τσαλδάρη.
Η θέση μας για το έργο :
Συμφωνούμε στην χρηματοδότηση την οποία ψηφίσαμε άλλωστε
Θεωρούμε ότι δεν πρέπει να αλλάξει η γεωμετρία των πεζοδρομίων της Τσαλδάρη (κυρίως το πλάτος) και το υλικό του οδοστρώματος.
Συμφωνούμε:
· στις επισκευές των σταμπωτών του βόρειου και νότιου πεζοδρομίου όπου έχουν φθαρεί.
· στις δεντροφυτεύσεις με φυτά που θα επιλεγούν από ειδικούς.
· σε αποστραγγιστικά έργα
· σε αντικατάσταση του φωτισμού.
Επιβάλλεται η επισκευή όλων των ραμπών ΑΜΕΑ.
Διαφωνούμε με την αντικατάσταση των σταμπωτών με πλάκες πεζοδρομίου και με την αντικατάσταση του οδοστρώματος με κυβόλιθους. Θέμα ασφάλειας έχει πολύ μεγαλύτερο η Νοταρά ή και κάποιοι κάθετοι δρόμοι στο Ξυλόκαστρο, όπως και ο κεντρικός δρόμος στο Δερβένι και εκεί μπορούν να γίνουν παρεμβάσεις ήπιας κυκλοφορίας, αλλά ΟΧΙ στην Π. Τσαλδάρη.
Λέμε ΝΑΙ στον φωτισμό του περιφερειακού Δερβενίου.
Συνεχίζουμε στην υπηρέτηση του ελεγκτικού αντιπολιτευτικού μας ρόλου. Έχουμε σαν στόχο να αλλάξουμε τη φιλοσοφία Διοίκησης του Δήμου και θα την αλλάξουμε.
Google+ Linkedin