Ο σπουδαίος σολίστ, Χρήστος Κωνσταντίνου δε μένει πια εδώ…

Ο σπουδαίος σολίστ, Χρήστος Κωνσταντίνου δε μένει πια εδώ. Έφυγε από τη ζωή το πρωί του Σαββάτου και η κηδεία του έγινε χθες,Δευτέρα 23 Μάρτη, από το νεκροταφείο Αμαρουσίου.

Ακούστε ΤΟ ΖΕΙΜΠΕΚΙΚΟ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ (Της Εξουσίας) από τη φωνή του Χρήστου Κωνσταντίνου

Είχε γεννηθεί στο κατεχόμενο Αργάκι της Μόρφου το 1950. Τα πρώτα ακούσματα δημοτικής μουσικής από τον βιολάρη πατέρα του τον ώθησαν να αρχίσει μαθήματα βιολιού σε ηλικία 10 χρονών, στον Πετράκη στη Μόρφου. Το 1962 μετανάστεσε στο Λονδίνο όπου συνέχισε τα μαθήματα βιολιού και άρχισε παράλληλα μαθήματα στο τρίχορδο μπουζούκι.

Ο Κύπριος αυτός δεξιοτέχνης του τρίχορδου υπήρξε μια τέλεια ερμηνευτική συνιστώσα σε όλη τη γκάμα του λαϊκού μας τραγουδιού – από το καθαρό ρεμπέτικο ως το σύγχρονο.
Σε ηλικία 19 χρονών συμμετείχε στην ορχήστρα του Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος έκανε τότε, επί Χούντας, περιοδείες στο εξωτερικό. Από τότε συνεργάστηκαν πολλές φορές. Το 1971 μετακόμισε στην Ελλάδα. Εκεί συνεργάστηκε με τα μεγαλύτερα ονόματα του ρεμπέτικου τραγουδιού, Τσιτσάνη, Παπαϊωάννου, Μπέλλου κ.α.
Ο Χρήστος Κωνσταντίνου είχε καταθέσει και προσωπικές, δισκογραφικές δουλειές,όπου και σαν στιχουργός ήταν αφοπλιστικός:” Της εξουσίας τα σχολειά σου τάπανε παιδεία/ και των εμπόρων τα σκαλιά σου τάπαν εκκλησία…”
Το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του εκφράζει τη θλίψη του για το θάνατο του σπουδαίου δεξιοτέχνη λαϊκού μουσικού. «Ο Χρήστος Κωνσταντίνου συμμετείχε σε πολλές εκπομπές του «902», στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση, ως στενός φίλος του σταθμού, στον οποίο -όπως ο ίδιος έλεγε- ένιωθε «σαν στο σπίτι του» αναφέρει η ανακοίνωση του ΚΚΕ το οποίο ταυτόχρονα εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια και τους οικείους του Χρήστου Κωνσταντίνου.

Google+ Linkedin