Ο «Νικολάκης του δημάρχου» και το «γιούπι για για » των αυριανών εκλογών

Ο «Νικολάκης του δημάρχου» και το  «γιούπι για για » των αυριανών εκλογών

Τελικά έχουμε χάσει τη μπάλα με το λεγόμενο «Δημοτικό Συμβούλιο Νέων του Δήμου Σικυωνίων»…

Κάτι οι δηλώσεις του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου που σεργιανάνε απο τα social media του δήμου Σικυωνίων σε μισθωμένες καταχωρίσεις τοπικών site μπας και  μαζέψουν τα ασυμμάζευτα του κ. Σκαρμούτσου …κάτι οι φερόμενες ως δηλώσεις των “μελών δίχως πρόσωπο” του Συμβούλιο Νέων , που ανέμελα ελπίζουν στην εμπράγματη αρωγή  του «σκηνοθέτη» αυτού του κακόγουστου σώου…

Στο τέλος θα αρχίσουμε να τραγουδάμε το “Γιούπι για για” για να δούμε τελικά ποιοι πιτσιρικάδες  ‘φαγαν τη φόλα του «Νικολάκη» και αύριο  θα πάνε σε στημένες κάλπες να νομιμοποιήσουν ένα  προπαγανδιστικό όργανο της δημοτικής αρχής , που εκ του καταστατικού του και μόνο σου θυμίζει μεταξική νεολαία !

Αλήθεια , γιατί ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου άφησε έωλο το ερώτημα του αρχηγού της μειοψηφίας: “βάσει ποιας ισχύουσας νομοθεσίας ιδρύεται το λεγόμενο «Δημοτικό Συμβούλιο Νέων του Δήμου Σικυωνίων;»

Ενδεχομένως το ερώτημα του κ. Δημήτρη Πιστεύου να ήταν ρητορικό · αλλά αν πάρουμε στα σοβαρά τα όσα ψιθυριστά απαντήθηκαν απο τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου , τότε κινδυνεύουμε να μπερδέψουμε τον Σταματόπουλο με τον Μεταξά και τους στίχους απο το « Είμαι απ΄τα παιδιά » που ανέβασε ο “δήμαρχος των χωριών” στο Tik Tok με τον ύμνο της ΕΟΝ «”Την ολόθερμη ψυχή σου εθνική φωτίζει αυγή κι ο Μεγάλος Κυβερνήτης πάντα εμπρός θα σ’ οδηγεί”!

Εν πάση περιπτώσει , βάσει ποιας ισχύουσας νομοθεσίας συστήθηκε το λεγόμενο «Δημοτικό Συμβούλιο Νέων του Δήμου Σικυωνίων» έχει αποτυπωθεί στα πρακτικά του δημοτικού συμβουλίου της 14ης  Μαρτίου 2023, μα αφού ο κ. Σκαρμούτσος περί άλλων ετύρβαζε εκείνη την προεκλογική περίοδο και δεν πρόκανε να τα διαβάσει… , πρέπει να ξεκινήσουμε από την αρχή.

Πάμε λοιπόν απο την αρχή…να δούμε κάποιες συχνές ερωτήσεις – απαντήσεις για αυτό το νεολαιίστικο εγχείρημα  , που αν δεν είχε εργαλειοποιηθεί απο την  δημοτική αρχή Σταματόπουλου δυνητικά θα μπορούσε να διαδραματίσει ένα σημαντικό ρόλο  συμμετοχικής δημοκρατίας.

  1. Βάσει ποιας νομοθεσίας ιδρύεται το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων ; –  Βάσει του νομου.3443/ 2006
  2. Τι νομική μορφή θα έχει ; – Ένωση προσώπων χωρίς νομική προσωπικότητα
  3. Ποιες είναι οι θεσμικές εγγυήσεις ανεξαρτησίας του ; –  Το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας λειτουργεί με τη συνεργασία, στήριξη και συμπαράσταση του εκλεγμένου από τους δημότες, Δημοτικού Συμβουλίου
  4. Σύμφωνα με το νόμο 3443/ 2006  το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων σε ποιον λογοδοτεί ;- Το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων λογοδοτεί στο  οικείο Δημοτικό Συμβούλιο
  5. Τι λέει όμως το καταστατικό που ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Σικυωνίων; –  ” Το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων αναφέρεται, υπάγεται, συμπαρατάσσεται και λογοδοτεί στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και στον Δήμαρχο του Δήμου Σικυωνιών”!
  6. Βάσει ποιας απόφασης προκηρύσσονται οι εκλογές στα Δημοτικά Συμβούλια Νέων;  – Οι εκλογές στα Δημοτικά Συμβούλια Νέων προκηρύσσονται απο το  Δημοτικά Συμβούλια βάσει της υπ΄ αριθμ. 6896/04-02-2008 Απόφασης των Υπουργών Εσωτερικών και Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων  
  7. Ποιος ορίζει την ακριβή ημέρα διενέργειας των εκλογών; – Το Δημοτικό Συμβούλιο βάσει της ιδίας ως άνω απόφασης
  8. Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σικυωνίων πότε πήρε ανάλογη απόφαση για την  ακριβή ημέρα διενέργειας των εκλογών; – ΠΟΤΕ!
  9. Ποιος ορίζει τον Πρόεδρο της Εφορευτικής Επιτροπής ; – Το Δημοτικό Συμβούλιο  βάσει της ιδίας ως άνω απόφασης
  10. Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σικυωνίων πότε όρισε Πρόεδρο της Εφορευτικής Επιτροπής ; –  ΠΟΤΕ!
  11. Ποιος έχει την ευθύνη τήρησης του Μητρώου Μελών και απο που αντλεί δημοκρατική νομιμοποίηση ; – Την ευθύνη τήρησης του Μητρώου Μελών την έχει το εκάστοτε δημοτικό συμβούλιο που αντλεί δημοκρατική νομιμοποίηση απο τους πολίτες που το ψήφισαν στις τελευταίες εκλογές
  12. Το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Σικυωνίων , που προέκυψε απο τις εκλογές της 8ης Οκτώβρη 2023 , με ποια απόφασή του ανέθεσε την ευθύνη τήρησης και παρακολούθησης του Μητρώου Μελών του «Δημοτικού Συμβουλίου Νέων του Δήμου Σικυωνίων» , εν όψει μάλιστα εκλογών; –  Bingo!

Εδώ μάλλον θα πρέπει να υπογραμμίσουμε παρενθετικά  πως όταν λέμε Δημοτικό Συμβούλιο δεν ενοούμε τον πρόεδρο του σώματος – εξάλλου στις δημοκρατίες  «ουδείς κατά μόνας άρχει» –  αλλά το σύνολο των μελών (πλειοψηφία – μειοψηφία) , που προφανώς δικαιούνται εκ του νόμου να έχουν λόγο στα δημοτικά συμβούλια , αλλά και εύλογο χρόνο να μελετήσουν τα θέματα ημερήσιας διάταξης ή ακόμα ακόμα και να διευκολύνονται απο το προεδρείο – χωρίς καν να ζητηθεί η γνώμη της αντίπαλης παράταξης – με ολιγοήμερη αναβολή – μετάθεση κομβικής σημασίας συζητήσεων , που δεν έχουν καταληκτικές προθεσμίες ,προκειμένου να προετοιμάσουν τις προτάσεις τους. 

Δυστυχώς όμως στην επίμαχη  συνεδρίαση της 13ης Φλεβάρη , ο κ. Σκαρμούτσος είπε ΟΧΙ στην ολιγοήμερη μετάθεση του θέματος που  αιτήθηκε  ο αρχηγός της μειοψηφίας και προφανώς ευρισκόμενος σε διατεταγμένη υπηρεσία συνέχισε με δηλώσεις του να προβοκάρει τη στάση της μειοψηφίας , αδιαφορώντας πλήρως για το τι σημαίνει αυτό το επικίνδυνο «παιχνίδι» τόσο για την θεσμική θέση του Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου , που έμμισθα υπηρετεί ο κ. Σκαρμούτσος , όσο και για αυτή καθαυτή την εγκυρότητα των αυριανών εκλογών,  που στήθηκαν άρον άρον  χωρίς καν να έχουν τηρηθεί τα προαπαιτούμενα της σχετικής κυβερνητικής απόφασης!

Google+ Linkedin