Ο ευχαριστήριος λόγος της Μέριλ Στριπ έκλεψε την παράσταση της 74ης Απονομής των Χρυσών Σφαιρών

Παρότι τo μιούζικαλ “La La Land” ήταν ο μεγάλος νικητής της 74ης απονομής των Χρυσών Σφαιρών, αφού διακρίθηκε σε έξι κατηγορίες,η σημαντικότερη ίσως στιγμή της 74ης Απονομής των Χρυσών Σφαιρών ήταν το τιμητικό βραβείο Σεσίλ Μπ. ΝτεΜιλ στην Μέριλ Στριπ και όλα όσα είχε να πει η σπουδαιότερη ηθοποιός της εποχής μας για τον Ντόναλντ Τραμπ, τη μισαλλοδοξία, τους ξένους, τον Τύπο και την τέχνη (δείτε το video). 
Η Μέριλ Στριπ ανέβηκε στην σκηνή συγκινημένη και σχεδόν δίχως φωνή. «Θα πρέπει να με συγχωρήσετε, έχασα την φωνή μου αυτή την εβδομάδα. Και νωρίτερα αυτό το χρόνο έχασα το μυαλό μου, οπότε θα πρέπει να τα διαβάσω». Και συνεχίσε μιλώντας με πάθος για τους ανθρώπους, γυναίκες κι άντρες που είναι υποψήφιοι και που έχουν γεννηθεί εκτός της Αμερικής, αναφερόμενη φυσικά στα ξενοφοβικά παραληρήματα του Ντόναλντ Τραμπ. «Το Χόλιγουντ είναι γεμάτο ξένους κι outsiders κι αν τους διώξουμε όλους, θα βλέπουμε μόνο ποδόσφαιρο και mixed martial arts, που όχι, δεν είναι τέχνη». Και κλείνοντας έναν πολιτικό λόγο, αναφέρθηκε στην Κάρι Φίσερ λέγοντας «όπως μου είχε πει η καλή μου φίλη Προγκίπισσα Λέια “πάρε την ραγισμένη σου καρδιά και καντην τέχνη”»…
Πολιτικές αναφορές στον νεοεκλεγέντα Αμερικανό πρόεδρο είχαμε και από τον παρουσιαστή της βραδιάς Τζίμι Φάλον που παρομοίασε τον  Ντόναλντ Τραμπ με τον κακό βασιλιά Joffrey των Game of Thrones. 
Ο Φάλον πρόσθεσε ότι οι Χρυσές σφαίρες είναι ένα από τα λίγα μέρη όπου η Αμερική σέβεται την «popular vote» κάνοντας μια άμεση αναφορά στο αποτέλεσμα των εκλογών.
Επίσης στα αξιοσημείωτα της τελετής ήταν το μουσικό νούμερο του Τζίμι Φάλον, ένα μικρό αριστούργημα ! Διασκευάζοντας το «La La Land», ο Τζίμι Φάλον άνοιξε την 74η τελετή απονομής των Χρυσών Σφαιρών μ’ ένα απίθανο νούμερο που έφερε κοντά τη Νικόλ Κίντμαν, την Εϊμι Άνταμς, τους Stormtroopers, την Μπαρμπ του «Stranger Things»… Και τον ίδιο, εξαιρετικά κοντά στον Τζάστιν Τίμπερλεϊκ! Δείτε το ΕΔΩ.

Ως προς τους υποψηφίους … περισσότερα »

Google+ Linkedin