Ο Δήμος Ξυλoκάστρου – Ευρωστίνης υποστηρίζει και συμμετέχει ενεργά στην Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου

Ο Δήμος Ξυλoκάστρου – Ευρωστίνης υποστηρίζει και συμμετέχει ενεργά στην Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου

Αναγνωρίζοντας τη σημασία του ποδηλάτου στις σύγχρονες πόλεις ως μέσου όχι μόνο φιλικού στο περιβάλλον αλλά και καθοριστικού για την ανάπτυξη και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής, ο Δήμος Ξυλoκάστρου – Ευρωστίνης υποστηρίζει στην πράξη τη χρήση του ποδηλάτου,συμμετέχοντας ενεργά στο κάλεσμα των Ηνωμένων Εθνών με δράσεις που κεντρικό στόχο έχουν την παρότρυνση των πολιτών να εντάξουν το ποδήλατο στην καθημερινότητα τους.

Λόγω των συνθηκών, η οργανωμένη δράση της 3ης Ιουνίου,που έχει οριστεί από τον ΟΗΕ ως Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου, θα είναι αποκλειστικά διαδικτυακή , που σημαίνει ότι ο καθένας καλείται να μοιραστεί ποδηλατικές διαδρομές, φωτογραφίες με πρωταγωνιστή το ποδήλατο, εμπνευσμένες στιγμές στη φύση ή σε σημεία σημαντικού τουριστικού και ιστορικού ενδιαφέροντος του Δήμου Ξυλoκάστρου – Ευρωστίνης, προκειμένου να συνδεθεί το κολλάζ που θα προωθεί το ποδήλατο ως ένα εναλλακτικό μέσο που σέβεται το περιβάλλον και το συνάνθρωπό μας.

Όλοι οι συμμετέχοντες θα μπουν στην κλήρωση με ποδηλατικά δώρα!

Γιατί να γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου;

  • Το ποδήλατο αποτελεί ένα απλό, οικονομικό, αξιόπιστο, καθαρό και φιλικό προς το περιβάλλον μέσο μεταφοράς.
  • Το ποδήλατο μπορεί να λειτουργήσει όχι μόνο ως μέσο μετακίνησης αλλά και ως μέσο ανάπτυξης, άθλησης και αναψυχής.
  • Η χρήση του ποδηλάτου καθιστά τους πολίτες περισσότερο κοινωνικούς και προσφέρει σημαντικά καλύτερη αίσθηση του τοπικού περιβάλλοντος.
  • Το ποδήλατο αποτελεί σύμβολο βιώσιμου τρόπου μετακίνησης, ένα σύμβολο υπέρ της λιγότερης κατανάλωσης μη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και έχει μόνο θετική επίδραση στο κλίμα.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου

  • Ενθαρρύνει τα κράτη μέλη να δώσουν ιδιαίτερη σημασία στο ποδήλατο και να το συμπεριλάβουν στα πλάνα για τα διεθνή, εθνικά και τοπικά προγράμματα.
  • Ενθαρρύνει τα κράτη μέλη να βελτιώσουν την οδική ασφάλεια και να ενσωματώσουν πολιτικές βελτίωσης της βιώσιμης κινητικότητας και δημιουργίας ασφαλών υποδομών για το ποδήλατο και το περπάτημα.
  • Ενθαρρύνει τους εμπλεκόμενους φορείς να δώσουν έμφαση και να προωθήσουν τη χρήση του ποδηλάτου, της ήπιας άσκησης, να δημιουργήσουν προγράμματα εκπαίδευσης για τα παιδιά και τους νέους και να αναπτύξουν πολιτικές για τη μείωση της παχυσαρκίας και των ασθενειών που σχετίζονται με τη μείωση της άσκησης.
  • Ενθαρρύνει τα κράτη μέλη να υιοθετήσουν καλές πρακτικές προκειμένου να προωθήσουν τη χρήση του ποδηλάτου στην κοινωνία μέσα από τη δημιουργία δράσεων για το ποδήλατο σε εθνικό και τοπικό επίπεδο βελτιώνοντας την ποδηλατική κουλτούρα στην κοινωνία.
Google+ Linkedin