Ο δήμος δεν προστατεύει τους εργαζόμενους, αλλά τους τιμωρεί για τους αγώνες τους

Σε δήλωσή της για τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην καθαριότητα του Δήμου Κορίνθου η Βιβή Τζέκου, υποψήφια δήμαρχος Κορίνθου με την «Λαϊκή Συσπείρωση», αναφέρει:

«Στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Κορινθίων, η δημοτική αρχή απάντησε με αντίποινα. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι κάθε αγώνας έχει κόστος, όμως είναι αναγκαίος για να βελτιώσουμε την ζωή μας. Η δημοτική αρχή έκοψε τα μεροκάματα των εργαζομένων την ημέρα που κινητοποιήθηκαν και  διεκδικήσαν τα στοιχειώδη μέτρα προστασίας στη δουλειά τους, όμως δεν φρόντισε να αντιμετωπίσει και να λύσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και είναι ο λόγος για τον οποίο κινητοποιήθηκαν. 

 

Οι εργαζόμενοι στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου διεκδικούν τα αυτονόητα: μέτρα ατομικής προστασίας, την εφαρμογή των προβλεπόμενων για την υγιεινή και την ασφάλεια. Για να μη φεύγουν απ το σπίτι τους για το μεροκάματο με το φόβο των ατυχημάτων και μολύνσεων. Τα δίκαια αιτήματά τους επιβεβαίωσε και έκθεση του ΣΕΠΕ η οποία ήταν καταπέλτης για το Δήμο Κορινθίων. Μεταξύ άλλων η έκθεση σημείωνε ότι για δυο χρόνια δεν έχουν χορηγηθεί τα Μέσα Ατομικής Προστασίας και το γάλα, τα απορριμματοφόρα έχουν ελαστικά σε άθλια κατάσταση και δεν έχουν εξοπλισμό επικοινωνίας του οδηγού με το πλήρωμα, δεν υπάρχουν κουτιά πρώτων βοηθειών με τα στοιχειώδη,  οι εργαζόμενοι δεν έχουν εμβολιαστεί, ενώ δεν υπάρχουν νιπτήρες και λουτρά να πλυθούν!

Ο Δήμος όφειλε να είχε σκύψει στο πρόβλημα των εργαζομένων, στις επανειλημμένες καταγγελίες που είχαν πραγματοποιήσει για τις συνθήκες δουλειάς. Αντί να αναγνωρίσει τις τεράστιες ευθύνες του, λειτουργήσει εκβιαστικά.  Η δημοτική αρχή έχει αντεργατική στάση, την οποία είδαμε και στο παρελθόν με την απόλυση των συμβασιούχων το 2017 ενώ είχε το δικαίωμα να ανανεώσει τη σύμβαση.

Η λειτουργία των δήμων σε λογική κόστους – οφέλους, δεν αφήνει περιθώρια για την προστασία των εργαζομένων και την εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών. Έχουν ευθύνη όσοι υπηρετούν αυτή την πολιτική και αφήνουν τους εργαζόμενους να δουλεύουν στην καθημερινή ανασφάλεια, με κίνδυνο της ζωής και της υγείας τους.

Ας βγάλουν συμπεράσματα οι εργαζόμενοι του δήμου μας και ας ενισχύσουν τη Λαϊκή Συσπείρωση, το μόνο στήριγμα στους αγώνες».

 

Κόρινθος 13-02-2019

Google+ Linkedin