Οι πρωθυπουργικές ανακοινώσεις για τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος

Οι πρωθυπουργικές ανακοινώσεις για τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος

Ανακοινώσεις αναφορικά με το ζήτημα των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος έκανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος μετά από έξι μήνες αφαίμαξης των πολιτών, θυμήθηκε να πάρει μέτρα κατά της ακρίβειας, η οποία επεκτάθηκε – μετά την κρίση στην Ουκρανία – και στην Ενέργεια.

Όπως τόνισε, θα επιστραφεί στον λογαριασμό κάθε ιδιοκτήτη το 60% αναδρομικά από τον Δεκέμβριο έως και τον Μάιο. Το όριο θα είναι 600 ευρώ και θα αφορά όλους με ετήσιο εισόδημα έως 45.000 ευρώ.

Ταυτόχρονα, για τον Μάιο και τον Ιούνιο θα καλύπτεται κατά 50% η όποια αύξηση στην κατανάλωση και πέραν των 300 KWh. Ενώ, επιπλέον, η νέα έκπτωση θα αφορά και τις μη κύριες κατοικίες, και μάλιστα για το σύνολο της μηνιαίας κατανάλωσης.

Αύριο Παρασκευή, στις 8.30 στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, θα γίνει εξειδίκευση των μέτρων από τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα, τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη, τον Γενικό Γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής Θάνο Πετραλιά και τη Γενική Γραμματέα Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου. Την παρουσίαση θα συντονίσει η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Google+ Linkedin