Οι παραλίες της Κορινθίας είναι καθαρές από τις τσούχτρες

Οι παραλίες της Κορινθίας είναι καθαρές από τις τσούχτρες

Με κοινή συνέντευξη  στο δημαρχείο της Κορίνθου,οι Δήμαρχοι των παραλιακών δήμων της Κορινθίας Αλέξανδρος Πνευματικός, Σπύρος Σταματόπουλος, Ηλίας Ανδρικόπουλος,Γιώργος Γκιώνης και Αννίβας Παπακυριάκος ενημέρωσαν με τον πλέον επίσημο και κατηγορηματικό τρόπο τους κάτοικους και τους παραθεριστές ότι πλέον έχει εκλείψει το φαινόμενο με τις τσούχτρες στον Κορινθιακό και τον Πατραϊκό κόλπο.

Ασφαλώς αυτή η κοινή δήλωση των δημάρχων έρχεται να επιβεβαιώσει πανηγυρικά και τον Ιταλό καθηγητή Θαλάσσιας Βιολογίας Στέφανο Πιραΐνο,ο οποίος  βρέθηκε πρόσφατα στην Ελλάδα προσκεκλημένος σε συνέδριο στο Λουτράκι και υποστηριξε οτι η γνωστή δική μας τσούχτρα  έχει υπολογισμένη διάρκεια ζωής δύο ετών.

Βεβαίως,για να είμαστε ειλικρινείς το πρόβλημα με τις τσούχτρες του Κορινθιακού «ακουμπά» τέσσερις Περιφέρειες και ουσιαστικά αποκαλύπτει ένα τεράστιο κενό που υπάρχει σε επίπεδο διαπεριφερειακής συνεννόησης και συνεργασίας για το περιβάλλον. Ακουμπά βέβαια και κεντρικά την κυβέρνηση η οποία επίσης δεν είχε κάποιο έτοιμο πλάνο για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=5ijpo5mYaA4[/embedyt]

 

 


Google+ Linkedin