Οι παλαίμαχοι στηρίζουν τον Πέλοπα και επισημαίνουν ότι η ομάδα είναι το οικόσημο της πόλης

Για την ευρύτερη περιοχή του Κιάτου ο Πέλοπας είναι κάτι περισσότερο από ένα αθλητικό σωματείο…

είναι το οικόσημο της πόλης επισημαίνει ο “ερυθρόλευκος” βετεράνος Βαγγέλης Χουσελάς (εκπροσωπώντας τους παλαίμαχους) και υπογραμμίζει ότι το Κοινωνικό και Πολιτιστικό υπόβαθρο αυτής της ομάδας είναι τεράστιο κι η ιστορία της είναι αυτή που το αποδεικνύει…

Ποιος καλοπροαίρετος φίλαθλος και πολίτης του Δήμου Σικυωνίων δεν θα προσυπόγραφε το παρακάτω κείμενο που μας έστειλαν οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές του Πέλοπα Κιάτου,με αφορμή την εξαιρετική πορεία της ιστορικής ομάδας στο τοπικό πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας του Νομού μας ;

Διαβάστε την επιστολή που μας έστειλε ο κ. Χουσελάς εκ μέρους της ομάδας των Παλαίμαχων ποδοσφαιριστών του Πέλοπα που εδώ και 15 χρόνια αγωνίζονται σε διάφορα πρωταθλήματα Παλαίμαχων.

ΠΕΛΟΠΑΣ ΚΙΑΤΟΥ ΕΝΑΣ ΘΡΥΛΟΣ !!

Ένα όνομα ποδοσφαιρικής ομάδας ποδοσφαίρου, μια Ιστορία, μια πορεία μέσα στο χρόνο.

Ένα  Brand Name , ένα οικόσημο μιας πόλης.

Αλήθεια ποιο αγόρι στο Κιάτο αλλά και στα γύρο χωριά δεν ονειρεύτηκε στην εφηβεία του να φορέσει την ένδοξη φανέλα του Πέλοπα…

Ιδιαίτερα τις δεκαετίες από το 1950 μέχρι και το 1990 εάν ήσουν ποδοσφαιριστής του Πέλοπα Κιάτου αυτόματα ήσουν ιδιαίτερος σ αυτή την πόλη.

Υπάρχουν φωτογραφίες με παρελάσεις από την 25ην Μαρτίου και 28ην Οκτωβρίου που μαζί με τα σχολεία παρελαύνουν και οι ποδοσφαιριστές του Πέλοπα με την ένδοξη ασπροκόκκινη στολή τους.

Θυμάμαι στην εφηβεία μου όταν πρώτο έβγαλα δελτίο στον Πέλοπα αισθάνθηκα ως αθάνατος , αισθάνθηκα ως εθνικός ήρωας , ήμουν υπερήφανος και γεμάτος χαρά.

Είχα την ευτυχία να προπονούμε και να αγωνίζομαι στο ηρωικό γήπεδο , στο σημερινό στάδιο του Πέλοπα μαζί με ιστορικές ποδοσφαιρικές μορφές της ομάδας , όπως τον Χαρτοφύλακα, τον Λάζο, τον Ψυχογιό, τον Λαμπράκη, τον Παπαγεωργίου, τον Στάμο, τον Μπάρτζη, τον Βασιλόπουλο, τον Κουτρούλη , τον Ζάρκο Γιάννη και Ανδρέα και άλλους που δεν μπορώ να αναφέρω όλων τα ονόματα. 

Τότε που σε κάθε αγώνα του Πέλοπα το γήπεδο είχε δύο χιλιάδες κόσμο… τότε που κάθε αγώνας του Πέλοπα ήταν το κυρίαρχο γεγονός της πόλης ….

Προπονητής μας ήταν ο Γιώργος Ραφτόπουλος από το Βέλο ( ένας από τους καλύτερους χάφ του Κορινθιακού ποδοσφαίρου με λαμπρή καριέρα στην  ομάδα της  Κορίνθου). 

Την επόμενη χρονιά ανέλαβε την ομάδα ο Γιάννης Καλογεράς ( ο πρώην κατάσκοπος του Παναθηναικού) τότε αγωνιζόμαστε στην Δ Εθνική και στην συνέχεια η ομάδα έφθασε μέχρι την Β Εθνική !!!!

Η Β Εθνική έστω και για ένα χρόνο για τον ΠΕΛΟΠΑ ήταν ένα σπουδαίο κατόρθωμα εάν αναλογιστεί κάποιος πως μια πόλη με 12.000 κατοίκους έφθασε να έχει ομάδα στην Β Εθνική…. Όταν σήμερα αγωνίζεται στο τοπικό πρωτάθλημα του Νομού μας.

Νομίζω πως ο Πέλοπας έχει κάνει τον ποδοσφαιρικό του κύκλο με αποκορύφωμα την Β εθνική και με τέλος τα πέτρινα χρόνια που τον έφεραν πάλι στο τοπικό πρωτάθλημα να αγωνίζεται μπροστά σε 150 φιλάθλους….

Εκτιμώ πως με αφετηρία την φετινή πορεία του στο τοπικό πρωτάθλημα του δίνεται η δυνατότητα να ξεκινήσει ένα νέο κύκλο ανόδου για άλλα ποδοσφαιρικά σαλόνια – πρωταθλήματα. 

Η νέα ομάδα του Πέλοπα με λίγη τύχη μπορεί να αναδειχθεί πρωταθλήτρια και από του χρόνου να αγωνίζεται στην Γ Εθνική κατηγορία. Μια κατηγορία που με σωστό προγραμματισμό , δουλειά και στήριξη από τους φίλαθλους πολίτες της πόλης μας μπορεί να ταξιδεύσει σε άλλες πολιτείες να ξανακάνει τον ΠΕΛΟΠΑ ξακουστό και τρανό.

Μια ομάδα σαν τον Πέλοπα μπορεί να δημιουργήσει αναβάθμιση της ίδιας της πόλης του Κιάτου. Δεν είναι μικρό γεγονός να έρχονται ομάδες από την μισή Ελλάδα να αγωνιστούν στο Κιάτο.

Η Γ Εθνική αμέσως δημιουργεί τις προύποθέσεις για μια αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων, των ακαδημιών, των προπονητών της ομάδας , όλων όσων ασχολούνται με τον Πέλοπα.

Εμείς ως παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές του ΠΕΛΟΠΑ (που υπάρχουμε εδώ και 15 χρόνια περίπου ως ομάδα παλαίμαχων) δηλώνουμε σύμμαχοι και υποστηριχτές της  προσπάθειας της ομάδας για την ανάδειξή της ως πρωταθλήτριας του Νομού. Επίσης θα είμαστε δίπλα της εάν και όποτε ζητηθεί από τους  σημερινούς διοικούντες.

Με εκτίμηση

Βαγγέλης Χουσελάς 

Μέλος του διοικητικού συμβουλίου Παλαίμαχων ΠΕΛΟΠΑ ΚΙΑΤΟΥ.         

Google+ Linkedin