Οι Μπακς του Γιάννη μποϊκοτάρουν το Game 5 με τους Μάτζικ : «Έχουμε κουραστεί με τους θανάτους, δεν παίζουμε»

Οι Μπακς του Γιάννη μποϊκοτάρουν το Game 5 με τους Μάτζικ : «Έχουμε κουραστεί με τους θανάτους, δεν παίζουμε»

Οι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο πήραν μία ιστορική απόφαση να μην αγωνιστούν στο Game 5 κόντρα στους Μάτζικ , ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την Αστυνομική βία και το πρόσφατο περιστατικό με τον Τζέικομπ Μπλέικ.

Οι πυροβολισμοί πισώπλατα στον Αφροαμερικανό Τζέικομπ Μπλέικ από αστυνομικό στο Ουισκόνσιν έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στο NBA λίγο καιρό μόλις μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ στην Μινεάπολις.

Το ΝΒΑ, όπως είναι φυσικό, δεν έμεινε αμέτοχο και οι Μπακς -ομάδα της συγκεκριμένης πολιτείας- προχώρησαν σε μία ιστορική απόφαση: δεν βγήκαν στο γήπεδο για το Game 5 (3-1) κόντρα στους Μάτζικ για τον πρώτο γύρο των playoffs!

Μάλιστα, ο Τζορτζ Χιλ, ο οποίος πριν λίγες ημέρες ειχε μιλήσει ανοιχτά για την λανθασμένη απόφαση των παικτών να αγωνιστούν στο Ορλάντο, μίλησε λίγο μετά την κίνηση της ομάδας του, τονίζοντας πως ”κουραστήκαμε με τις δολοφονίες και την αδικία”.

Η κίνηση αυτή βρήκε πολλούς συμμάχους, με αρκετούς παίκτες να αποθεώνουν την ομάδα του Γιάννη Αντετοκούνμπο μέσω Twitter!

”Γ…α το φίλε! Απαιτούμε αλλαγή! Κουραστήκαμε!”, ήταν το ηχηρό μήνυμα του ΛεΜπρον Τζέιμς.

”Περήφανος για τα αδέλφια μου” από τον πρώην παίκτη των Μπακς, Πάου Γκασόλ.

”Έχουμε την πιο δυνατή και ενωμένη λίγκα στον κόσμο”, σημείωσε ο Κέβιν Λαβ.

”Απαιτούμε δικαιοσύνη”, έγραψε ο Τζαμάλ Μάρεϊ.

Την ίδια ατάκα χρησιμοποίησε και ο Ντόνοβαν Μίτσελ (και ο Τζόρνταν Κλάρκσον), βγάζοντας το καπέλο παράλληλα στους Μπακς.

Στο ίδιο πνεύμα και ο Μπαμ Αντεμπάγιο.

”Μόνο σεβασμός για τους Μπακς”, ήταν το μήνυμα του ΝτεΜαρ ΝτεΡόζαν.

”Οι Μπακς σκέφτονται να μην παίξουν. Θα είναι κάτι τρομερό αν ακολουθήσει και το ΝΒΑ. Να ασκηθεί πίεση σε ανθρώπους με πραγματική δύναμη. Κάτι που θα γίνει, αν δείξουν χαρακτήρα οι σούπερσταρς”, έγραψε ο Μάλκομ Ντιλέινι.

”Ρίξτε σουτ, όχι ανθρώπους” από τον Καρλ Άντονι Τάουνς.

 

Google+ Linkedin