Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η εθελοντική δενδροφύτευση ελαιόδεντρων στην Τ. Κ. Μποζικών

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η εθελοντική δενδροφύτευση ελαιόδεντρων στην  Τ. Κ. Μποζικών

Με καθολική συμμετοχή των κατοίκων του ορεινού χωριού Μποζικά του Δήμου Σικυωνίων πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 29 Μαΐου 2022 εθελοντική δενδροφύτευση 115 ελαιόδενδρων στο υπό διαμόρφωση Θεματικό «Πάρκο Ελιάς» της περιοχής , στα πλαίσια της Πρωτοβουλίας “75 UN – 75 trees UNAI SDG 7” ”, που συνδέεται με την έκκληση του Γ.Γ. του ΟΗΕ προς τις κυβερνήσεις και τους απλούς ανθρώπους του πλανήτη να αυξήσουν την «φιλοδοξία» τους για την αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής με συγκεκριμένες δράσεις.

Ενεργά παρόντες στην πολύ επιτυχημένη δράση που διοργάνωσε ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Απόστολος Σκούπας και αγκαλιάστηκε από τις συλλογικότητες των κατοίκων ήσαν τόσο ο Δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος όσο και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκος Σκαρμούτσος και ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Γιάννης Μυττάς.

Σε δηλώσεις του ο κ. Σταματόπουλος επαίνεσε την καινοτόμα πρωτοβουλία του τοπικού προέδρου και των ντόπιων κατοίκων, που έγινε εν όψει των προγραμματισμένων εκδηλώσεων του Δήμου Σικυωνίων για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος , υπογραμμίζοντας την ιδιαίτερη σημασία της για την ευρύτερη περιοχή , καθώς γίνεται στα πρότυπα μιας αυτοδύναμης τοπικής θεματικής ανάπτυξης και δεσμεύτηκε ότι θα «τρέξει» τις απαιτούμενες διαδικασίες για την δημιουργική επανάχρηση και του υφιστάμενου κτηρίου της παλαιάς Αποθήκης του Συνεταιρισμού , ώστε το Θεματικό «Πάρκο Ελιας» Μποζικών να γίνει ένας λειτουργικός πολυχώρος Αγροτικού Πολιτισμού και τοπικής ιστορίας, που όμοιός του δεν υπάρχει στο νομό Κορινθίας.

Να σημειώσουμε οτι η Τ. Κ. Μποζικών βρίσκεται σε υψόμετρο 660 μέτρων, στις νοτιοανατολικές παρυφές του όρους Βέσιζα , συνδέει τους Δήμους Σικυωνίων και Νεμέας και διαχρονικά διαθέτει έντονη ελαιοκομική δραστηριότητα.

Google+ Linkedin