Νίκας : “Δεν έχουμε καμία αντίρρηση να γίνει και εκ νέου διαχειριστικός έλεγχος στην ‘Πελοπόννησος’ Α.Ε.”

Νίκας : “Δεν έχουμε καμία αντίρρηση να γίνει και εκ νέου διαχειριστικός έλεγχος στην ‘Πελοπόννησος’ Α.Ε.”

“Δεν έχουμε καμία αντίρρηση να γίνει και εκ νέου διαχειριστικός έλεγχος στην ‘Πελοπόννησος’ Α.Ε., αρκεί οι λογιστές να οριστούν από το Σώμα Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών” δήλωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, μετά από τη συνάντηση που είχε σήμερα, Παρασκευή 13 Νοεμβρίου, στα γραφεία της επιχείρησης με τους εργαζόμενους σε αυτή.

Υπενθύμισε, ωστόσο, ότι “η Περιφέρεια δεν ζήτησε κανέναν έλεγχο στην ‘Πελοπόννησος’ Α.Ε. Αυτός έγινε από τους νόμιμους ορκωτούς λογιστές, ως είχαν υποχρέωση να κάνουν στον ισολογισμό της χρονιάς”.

Απευθυνόμενος νωρίτερα στους υπαλλήλους της Α.Ε. ο περιφερειάρχης τους ενημέρωσε πως η κατεύθυνση είναι να διατηρηθούν όλες οι θέσεις εργασίας, κάτι για το οποίο εγγυήθηκε τονίζοντας: “Εχω συνδέσει την παρουσία μου στα δημόσια πράγματα με αύξηση θέσεων εργασίας, δεν έχω απολύσει ποτέ κανέναν”.

Ο Π. Νίκας τόνισε προς τους υπαλλήλους ότι “την στρατηγική της Περιφέρειας για την ‘Πελοπόννησος’ Α.Ε. περιγράφει η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου: “Αν αυτή δεν γίνει δυνατό να υλοποιηθεί, τότε υποχρεωνόμαστε σε εκκαθάριση εν λειτουργία της επιχείρησης και δημιουργούμε μια νέα αναπτυξιακή, έναν νέο αυτοδιοικητικό οργανισμό, με την επωνυμία ‘Μοριάς’ Α.Ε.¨ σημείωσε.

Ζήτησε δε τη συνεργασία των υπαλλήλων, όσον αφορά το καταστατικό της Α.Ε. και τον κανονισμό λειτουργίας προκειμένου, όπως είπε, “να είναι μια δυναμική εταιρεία η οποία θα βοηθήσει ουσιαστικά το έργο της περιφερειακής Αρχής”.

ΔΗΛΩΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΕΔ

Αναφερόμενος, στη συνέχεια, ο περιφερειάρχης στις θέσεις που εξέφρασε ο πρόεδρος της ΠΕΔ (Περιφερειακή Ενωση Δήμων), δήμαρχος Αργους – Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος, σχετικά με το θέμα της “Πελοπόννησος” Α.Ε., σημείωσε:

“Δεν έχουμε καμία αντίρρηση να γίνει και εκ νέου διαχειριστικός έλεγχος. Θέλω να δηλώσω πάντως τα εξής:

Η Περιφέρεια δεν ζήτησε κανέναν έλεγχο στην ‘Πελοπόννησος’ Α.Ε. Αυτός έγινε από τους νόμιμους ορκωτούς λογιστές, ως είχαν υποχρέωση να κάνουν στον ισολογισμό της χρονιάς. Δικό της πρωτογενή έλεγχο έκανε και η Εθνική Αρχή Διαφάνειας (ΕΑΔ).

Από εκεί και μετά, αν η ΠΕΔ -ως μέτοχος- θέλει κι άλλον έλεγχο από λογιστές, η Περιφέρεια δεν έχει καμία αντίρρηση, αρκεί οι λογιστές να οριστούν από το Σώμα Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών.

Ας μην ξεχνάμε, εξ άλλου, ότι η ΕΑΔ έχει κοινοποιήσει την έκθεση του δικού της πρωτογενούς ελέγχου στον εισαγγελέα ο οποίος θεωρείται βέβαιο ότι θα διατάξει πραγματογνωμοσύνη επί του θέματος. Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, αν από την ΠΕΔ επιθυμούν και έναν επιπλέον έλεγχο, ας γίνει.

Εμείς ως Περιφέρεια, πάντως, προχωρούμε στην υλοποίηση της απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου. Κι αν αυτό δεν γίνει δυνατό, δημιουργούμε νέα αναπτυξιακή, νέο αυτοδιοικητικό οργανισμό, με την επωνυμία ‘Μοριάς’ Α.Ε.”.

Google+ Linkedin