Νέα δημοσιεύματα για «πάρε δώσε» στελεχών της ΝΔ με το Δημόσιο.

Νέα δημοσιεύματα για «πάρε δώσε» στελεχών της ΝΔ με το Δημόσιο.

Μετά τις υποθέσεις των βουλευτών της ΝΔ Ανδρέα Πάτση και Θέμη Χειμάρα που όπως αποκαλύφθηκε είχαν συμβάσεις με το Δημόσιο λαμβάνοντας χρήματα τα νέα δημοσιεύματα αναφέρονται στους Ανδρέα Κουτούπη και Ανδρέα Ροδάκου.

Σύμφωνα με το Newsbomb.gr οι δύο προαναφερόμενοι «έχουν την τελευταία τριετία εξασφαλίσει μέσω διαφόρων εταιρειών συμφερόντων τους, σχεδόν 420 συμβάσεις αξίας 5,5 εκατ. ευρώ περίπου από το Δημόσιο μέσα από εκατοντάδες απευθείας αναθέσεις και διαγωνιστικές διαδικασίες».

Ο Ανδρέας Κουτούπης, είναι συντονιστής της Γραμματείας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της ΝΔ, ενώ σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Ανδρέας Ροδάκος δεν κατέχει επίσημη θέση στη ΝΔ, «ωστόσο είναι φίλος του Άδωνι Γεωργιάδη, κάτι που άλλωστε ο ίδιος ο υπουργός Ανάπτυξης αναφέρει στα social media του».

Επίσης στην δημοσιότητα βρέθηκε και η βουλευτής Θεσσαλονίκης της ΝΔ Αννα Ευθυμίου, η οποία κατηγορήθηκε από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλο Πολάκη που σε ανάρτησή του ανέφερε πως «παραβίαζε (αν και δικηγόρος) κι αυτή το Σύνταγμα, παρέχοντας νομικές υπηρεσίες σε σταθερή βάση προς τον ΕΦΚΑ. Συνολικό ποσό είσπραξης: 106.672€».

Σε δική της ανάρτηση η βουλευτής της ΝΔ υποστήριξε ότι έχει «σχέση εντολής με τον ΕΦΚΑ», από το 2008, και ότι δεν εμπίπτει στο συνταγματικό ασυμβίβαστο.

Η ΝΔ ζητά από τον ΣΥΡΙΖΑ και την βουλευτή του Τάνια Ελευθεριάδου απαντήσεις για αμοιβές της από το ΕΦΚΑ από το 2019 έως σήμερα. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι «η ΝΔ θέλει να συμψηφίσει 7.000 ευρώ από νόμιμη εργασία μου σε 3,5 χρόνια με το γαλάζιο πλιάτσικο και τους Πάτσηδες».

Στο μεταξύ, προκαταρκτική έρευνα για τον πρώην βουλευτή της ΝΔ Θέμη Χειμάρα διενεργεί ο οικονομικός εισαγγελέας για ενδεχόμενη τέλεση αδικημάτων, όπως της απιστίας ή άλλων που διώκονται αυτεπάγγελτα.

Google+ Linkedin