Με αγγειοπλαστική γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Αρχαιολογίας στον αρχαιολογικό χώρο του μουσείου της Αρχαίας Κορίνθου

Με αγγειοπλαστική γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Αρχαιολογίας στον αρχαιολογικό χώρο του μουσείου της Αρχαίας Κορίνθου

Η Παγκόσμια Ημέρα Αρχαιολογίας γιορτάζεται κάθε χρόνο, το τρίτο Σάββατο του Οκτωβρίου, με σκοπό την ανάδειξη του έργου των αρχαιολόγων και της συνεισφοράς της αρχαιολογίας στο κοινωνικό σύνολο.

Στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού, το Σάββατο 23 Οκτωβρίου, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας σε συνεργασία με την Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών – Ανασκαφές Κορίνθου, και τον Σύλλογο Επαγγελματιών Αρχαίας Κορίνθου «Η ΤΡΙΗΡΗΣ», θα γιορτάσουν την Παγκόσμια Ημέρα Αρχαιολογίας με ένα πρόγραμμα αφιερωμένο στην Aγγειογραφία και την Αγγειοπλαστική Τέχνη.

Η εκδήλωση υποστηρίζεται από το Επιμελητήριο Κορινθίας και θα πραγματοποιηθεί στον Αρχαιολογικό Χώρο του Μουσείου της Αρχαίας Κορίνθου.

Λόγω της Πανδημίας και την αποφυγή να μην δημιουργηθεί συνωστισμός η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε δυο φάσεις :

Η Πρώτη φάση θα ξεκινήσει στις 11:00 π.μ. και η δεύτερη φάση στις 12:00 π.μ.

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει τις ακόλουθες δράσεις:

  1. Ο Αγγειοπλάστης Δημήτρης Μπούτσαλης θα μιλήσει στο κοινό για την Αγγειοπλαστική και παρουσιάσει την Τέχνη του ζωντανά.
  2. Οι Αγγειογράφοι κ. Μαρία Σκλήρη Στάρφα και ο κ. Δημήτρης Ροματζιούκ θα δείξει τα πρώτα στάδια τις ζωγραφικής και μιλήσει στο κοινό για την Αγγειογραφία
  3. Ένας/μία Αρχαιολόγος θα μιλήσει με λίγα λόγια για την Κεραμική της Αρχαίας Κορίνθου.
    Ένα τραπέζι θα περιέχει Μουσειακά Αντίγραφα Αρχαίας Κεραμικής.
  4. Ένα τραπέζι θα περιέχει είδη ζωγραφικής ώστε να δοθεί η ευκαιρία στους επισκέπτες να ζωγραφίσουν δικά τους αγγεία (μινιατούρες) ή κεραμικά Γλαστράκια.
  5. Θα πραγματοποιηθεί κλήρωση για ένα Μουσειακό Αντίγραφο προσφορά του (Σ.Ε.Α.Κ.).

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ανάδειξη της Πολιτιστικής Κληρονομίας της Αρχαίας Κορίνθου , της Αγγειοπλαστικής και της Ζωγραφικής Τέχνης.

Η παρακολούθηση της εκδήλωσης θα γίνει με προεγραφή θέσης στο τηλέφωνο 6946200422 από 9:00 με 17:00. Οι θέσεις περιορίζονται στις 120.
Απαραίτητο το πιστοποιητικό εμβολιασμού , ή το πιστοποιητικό νόσησης , ή η βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού ελέγχου.

Google+ Linkedin