Μανώλης Μητσιάς: Ένα ξεχωριστό επεισόδιο Art Podcast με έναν από τους σημαντικότερους ερμηνευτές της χώρας μας

Μανώλης Μητσιάς: Ένα ξεχωριστό επεισόδιο Art Podcast με έναν από τους σημαντικότερους ερμηνευτές της χώρας μας

>> γράφει η Γιώτα Τσιμπρικίδου

Για μένα ήταν όντως σαν πρωταπριλιάτικο ψέμα… δίπλα μου ένας καλλιτέχνης που θαυμάζω όχι μόνο για το αδιαμφισβήτητο ταλέντο του και το κριτήριο του να επιλέγει υπέροχα τραγούδια στην μακρά πορεία του, αλλά και για το ήθος και την συνέπειά του.

Ο Μανώλης Μητσιάς στο Art Podcast #48 και τα μικρόφωνα ανοιχτά μπροστά μας για να τον ακούω να μου λέει πως η ζωή του είναι ένα ταξίδι που ο ίδιος δε φανταζόταν…δεν μπορούσε να χωρέσει άλλωστε σε κανένα όνειρό του – όταν ήταν στα χωράφια της Χαλκιδικής με τη μαμά του και μάζευαν καπνά – μια συνεργασία με τον Νίκο Γκάτσο, με τον Μάνο Χατζιδάκι, με τον Μίκη Θεοδωράκη. Αυτοί άλλωστε ήταν και οι φάροι στη ζωή του. Και η οικογένειά του, η σύζυγός του, ο μονάκριβος γιος του που πια τον έκανε και παππού – ιδιαίτερα ευτυχής γι’ αυτό, όπως είπαμε στην κουβέντα μας!

Τραγούδια μεγάλα με τη φωνή του και ιστορίες πίσω από αυτά… η δική του «Ελευσίνα» που άνοιξε τον δρόμο του, το τολμηρό για την εποχή «Ποτέ» και η μοναδική «Πιρόγα – Ερωτικό» από τα πιο μεγάλα τραγούδια του έρωτα, όλων των εποχών….αλλά και ο «Τρελός», τα τραγούδια με τον Τόκα, η συνεργασία με τον Χατζηνάσιο, τα αριστουργήματα με τον Κηλαηδόνη και φυσικά ο Μίκης Θεοδωράκης: το πρώτο ok που του έδωσε για να γίνει τραγουδιστής, οι περιοδείες σε όλο τον κόσμο, η συγκίνηση, οι κουβέντες τους και ένα μεγάλο αφιέρωμα στη μνήμη του («Αν θυμηθείς το όνειρό μου» μαζί με τη Μαργαρίτα Ζορμπαλά) όπως ακριβώς ο ίδιος νιώθει ότι του το οφείλει!

Ακούγοντας το Art Podcast #48 από κάτι θα πιαστείς, θα φτιάξεις εικόνες και θα συγκινηθείς…. Και θα ευχηθείς να αργήσει πάρα πολύ η ώρα που ο ίδιος ο Μανώλης Μητσιάς θα αποφασίσει να αποσυρθεί από το τραγούδι – άλλωστε αυτό θέλει να γίνει όταν δε θα νιώθει τη φωνή του καλά – άρα, ευτυχώς, αργεί πολύ!

Google+ Linkedin