Μάρκος Λέγγας: «Ανοικτό Ψηφιακό Σχολείο για Όλους» προς όφελος των Σικυωνίων – ο Δήμαρχος δεν έκανε τίποτα

Μάρκος Λέγγας: «Ανοικτό Ψηφιακό Σχολείο για Όλους» προς όφελος των Σικυωνίων – ο Δήμαρχος δεν έκανε τίποτα

Τα καρναβάλια τελείωσαν. Σας έχω υποσχεθεί πως εμείς θα αξιοποιούμε κάθε στιγμή για να αναδεικνύουμε δράσεις που κάνουν τη διαφορά στη ζωή μας και της δίνουν αξία!

Στο Ανοιχτό Ψηφιακό Σχολείο για όλους που δημιούργησε ο δήμος Κορυδαλλού, οι πρώτοι 68 πολίτες του Δήμου παρέλαβαν τα πιστοποιητικά παρακολούθησης των μαθημάτων απόκτησης ψηφιακών δεξιοτήτων από το νέο Κέντρο, που εγκαινίασε πέρσι το καλοκαίρι ο Δήμος, σε συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Πολίτες 30, 40 έως και 80 ετών έλαβαν δωρεάν μαθήματα δεξιοτήτων πληροφορικής, που όχι μόνο θα κάνουν την καθημερινότητα πιο εύκολη, αλλά θα αποτελέσουν και εφόδιο για το μέλλον.

Πώς όμως αξιοποίησε η δική μας δημοτική αρχή και ο δήμαρχος αυτή την δυνατότητα, προς όφελος των Σικυώνιων δημοτών; ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ!! 

Δεν διεκδίκησε την δημιουργία του στο Δήμο μας, αφού δεν κατανοεί την αναγκαιότητα ύπαρξής του! Άλλωστε για την παρούσα Δημοτική Αρχή, έργο αποτελεί μόνο ό,τι σχετίζεται με την  Εργολαβία και την Απευθείας Ανάθεση! 

Ποιόν άλλο σύγχρονο θεσμό που να αφορά τις δομές Παιδείας, υιοθέτησε και διεκδίκησε για το Δήμο μας ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας, Θρησκευμάτων και Νεολαίας της ΚΕΔΕ τόσα χρόνια; Γνωρίζει ότι διανύουμε την 4η Βιομηχανική Επανάσταση και ο σύγχρονος αναλφάβητος θα είναι όποιος δεν έχει ψηφιακές δεξιότητες; Ότι μεγάλη μερίδα των συμπολιτών μας θα δυσκολευτεί  ακόμα και στην καθημερινή της συναλλαγή με τον ίδιο το Δήμο; 

Φίλοι μου, πολλοί δήμαρχοι στη χώρα προνόησαν, αγωνίστηκαν και κατάφεραν οι Δήμοι τους να είναι ήδη πολλά βήματα μπροστά και να μας παρουσιάζουν τις καινοτομίες τους. 

Τα εργαλεία πλέον υπάρχουν. Λείπει, όμως, η έμπνευση, ο σχεδιασμός και το όραμα, καθώς στο Δήμο μας -δυστυχώς- υπερτερεί ο αγώνας για αυτοπροβολή του Δημάρχου!

Γραφείο Τύπου
Δημοτικής Παράταξης
«συνΔΗΜΟΤΕΣ» Δήμου Σικυωνίων

Google+ Linkedin