Κόρινθος:Σειρά εκδηλώσεων για την Αρχαία Ελληνική Τεχνολογία .

Η αξεπέραστη προσφορά των αρχαίων Ελλήνων στους τομείς της Φιλοσοφίας και των Καλών Τεχνών είναι πασίγνωστη και δεν αμφισβητείται από κανένα. Το ίδιο γνωστή είναι και η προσφορά τους στο χώρο των αρχαίων Επιστημών. Όμως η Τεχνολογία των αρχαίων Ελλήνων είναι σχετικά άγνωστη όπως και οι απίστευτες επιδόσεις τους στον τομέα αυτό.

Δείτε το διαφημιστικό σποτ της έκθεσης
(κλικ στην εικόνα)

Το Ε ΚΦΕ και το Παράρτημα της Ένωσης  Ελλήνων Φυσικών Κορινθίας  υπό την Αιγίδα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης οργανώνουν σειρά εκδηλώσεων για την Αρχαία Ελληνική Τεχνολογία .

 Κεντρικό γεγονός των εκδηλώσεων αυτών είναι η μεταφορά και έκθεση του Μουσείου Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας του Κου Κ. Κοτσανά στο Νομό μας. 

Η έκθεση γίνεται στο ΦΟΥΑΓΙΕ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ και  θα διαρκέσει από 12/1 – 7/2/2014 .

 Η έκθεση του μουσείου αρχαίας ελληνικής τεχνολογίας ξαναζωντανεύει 300 περίπου εξαιρετικές εφευρέσεις του αρχαιοελληνικού τεχνολογικού θαύματος (από το ρομπότ – υπηρέτρια του Φίλωνος μέχρι τον κινηματογράφο του Ήρωνος και από το αυτόματο ωρολόγιο του Κτησιβίου μέχρι τον αναλογικό υπολογιστή των Αντικυθήρων) που καλύπτουν την περίοδο από το 2000 π.Χ. μέχρι το τέλος του αρχαίου ελληνικού κόσμου κατόπιν 25χρονης έρευνας και μελέτης του Κώστα Κοτσανά.  

Τα σχολεία που επιθυμούν να επισκεφθούν την έκθεση μπορούν να επικοινωνήσουν με το ΕΚΦΕ

( 2741030904 ή 6942898272  mail@ekfe.kor.sch.gr )  

Google+ Linkedin