Κυβέρνηση και Εκκλησία “παίζουν τις κουμπάρες” με τις «κλειστές» εκκλησίες ;

Εμείς “χρειάζεται να πλένουμε τα χέρια μας”, αλλά και η κυβέρνηση μάλλον υποδύεται το ρόλο του “Πόντιου Πιλάτου”» στο θέμα των ανεξέλεγκτων συναθροίσεων έξω από τις «κλειστές» εκκλησίες !

Αυτό το λέμε γιατί ενώ τις τελευταίες ημέρες, και ιδίως χτες, Κυριακή, δεν έλειψε η κοσμοσυρροή έξω από τις «κλειστές» εκκλησίες ,με πιο χαρακτηριστικές αυτές στην Πάτρα (στο ναό της Αγίας Τριάδας),στην Αγία Βαρβάρα Αττικής (στο ναό του Προφήτη Ηλία) και στο Ηράκλειο της Κρήτης (έξω από τον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Μηνά) – ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών τόνισε ότι “η κυβέρνηση εξετάζει την πρόταση της Ιεράς Συνόδου για να λειτουργήσουν κεκλεισμένων των θυρών οι εκκλησίες τη Μεγάλη Εβδομάδα”!

Δηλαδή,η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο η λειτουργία να τελείται μεν εντός του ναού με τις πόρτες κλειστές – χωρίς ωστόσο να εξασφαλίζει (σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ενδείξεις) ότι απ’ έξω δεν θα είναι συγκεντρωμένο ένα τσούρμο ανεγκέφαλων, που δυνητικά διευκολύνει την εξάπλωση του κορονοϊού;

Να θυμίσουμε ότι σύμφωνα με την ισχύουσα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ), οι εκκλησίες παραμένουν κλειστές για το κοινό. Στην ίδια ΠΝΠ προβλέπεται ότι μπορούν να γίνονται λειτουργίες στην περίπτωση που μεταδίδονται ραδιοφωνικά ή τηλεοπτικά.

Το ρεπορτάζ λέει ότι από το συγκεκριμένο «παραθυράκι» πολλοί ιεράρχες πήραν θάρρος και αφού βρήκαν από ένα τοπικό κανάλι να αναμεταδώσει τη λειτουργία αποφάσισαν  να τελούν (γενικά) λειτουργίες κεκλεισμένων των θυρών (πιθανώς σε όλους τους ναούς;).

Στην Κρήτη μάλιστα ο μητροπολίτης Καστελλίου και Βιάννου το τερμάτισε…και ξεκίνησε αναμεταδόσεις μόνος του μέσω Youtube και στη συνέχεια μάλλον αναγκάστηκε να την κατεβάσει !

Συμπερασματικά λοιπόν,μήπως κυβέρνηση και Εκκλησία “παίζουν τις κουμπάρες” κάνοντας ότι δεν βλέπουν το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με το “παραθυράκι” των live λειτουργιών,πρόβλημα που αναμένεται να ενταθεί τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα ;

Προφανώς όλοι θα θέλαμε να παρακολουθήσουμε live τη Θεία Λειτουργία τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα. Αυτό όμως κάλλιστα μπορεί να γίνει μέσα από την ΕΡΤ που θα μεταδώσει τη Θεία Λειτουργία από τον Καθεδρικό Ι.Ν. Αθηνών. Γιατί κάθε Μητρόπολη πρέπει να μισθώνει το δικό της “εκλεκτό” τοπικό κανάλι  και κάθε ενορία να μεταδίδει τη δική της Θεία Λειτουργία από το δικό της κανάλι στο Youtube !

Google+ Linkedin