Κρεσέντο αστυνομοκρατίας στη Νέα Σμύρνη

Κρεσέντο αστυνομοκρατίας στη Νέα Σμύρνη

Οι μάσκες έπεσαν…Μία και μόνη βία υπάρχει, αυτή της αστυνομίας…

Πως ξεκίνησε η «επίθεση» στους αστυνομικούς στη Νέα Σμύρνη…

“Εσύ συλλαμβάνεσαι” λέει αστυνομικός και αρχίζει αναίτια να  χτυπά τον νεαρό που απλά διαμαρτυρήθηκε για την απρόκλητη αστυνομική βία στη Νέα Σμύρνη.

“Τους χτυπούσαν επειδή διαμαρτυρήθηκαν”

Την ίδια ώρα, ένας άλλος μάρτυρας από το σημείο, περιέγραψε πώς ξεκίνησαν όλα και για ποιο λόγο οι αστυνομικοί άρχισαν να χτυπούν απλούς πολίτες: “Εμφανίστηκε η αστυνομία, πήγε να κόψει πρόστιμο σε μια οικογένεια με δύο παιδάκια και τρεις ενήλικες που καθόντουσαν στο παγκάκι. Στην προσπάθειά τους να τους εξηγήσουν ότι είχαν κωδικό μετακίνησης, οι αστυνομικοί τους ζήτησαν ταυτότητες. Εκείνη την ώρα κάποιοι άνθρωποι διαμαρτυρήθηκαν. Πήγαν να πουν στους αστυνομικούς ότι δεν είναι δυνατόν να τους γράφουν. Η αστυνομία αντέδρασε με βία, άρχισε να ξυλοκοπά τον έναν με πτυσσόμενο γκλοπ. Είναι τρομακτικό αυτό που γίνεται. Ο νεαρός απλά τους είπε ότι δεν υπάρχει λόγος να το κάνουν αυτό. Θα δείτε ότι στην πλατεία μαζεύτηκαν 50 αστυνομικοί και ξεκίνησε ένα κρεσέντο βίας. Άρχισαν να κυνηγάνε τον κόσμο με τις μηχανές”.

Όπως καταγγέλλουν κάτοικοι της περιοχής είναι η πολλοστή φορά που άνδρες των μηχανοκίνητων ομάδων ΕΛΑΣ μπαίνουν με τις μηχανές τους στο Άλσος, την ώρα που κόσμος αθλείται ή κάνει τη βόλτα του, γεγονός που έχει καταγγελθεί αρκετές φορές τον τελευταίο καιρό.

Μετά τις επιθέσεις της αστυνομίας πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση και κινητοποίηση στην περιοχή, καταγγέλλοντας την αστυνομική βία.


Το όργιο αστυνομικής βίας και τρομοκρατίας είχε ως αποτέλεσμα περισσότερες από 11 προσαγωγές, κάποιες εκ των οποίων μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Πληροφορίες κάνουν λόγο για τραυματισμούς διαδηλωτών.

Μετά το ξύλο ήρθε κι η δικογραφία – Το μισό Ποινικό Κώδικα φορτώνει η ΕΛ.ΑΣ στους 11 προσαχθέντες της Νέας Σμύρνης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι προσαχθέντες κατηγορούνται για διασπορά του κορονοϊού – ενώ από τα βίντεο είναι φανερό ότι αν κάποιοι παραβίασαν τα μέτρα ήταν οι αστυνομικοί που με μένος συγχρωτίστηκαν για να πέσουν πάνω στο νεαρό που ξυλοκοπήθηκε-, αντίσταση, εξύβριση και διατάραξη κοινωνικής ειρήνης.

Google+ Linkedin