Κρίσεις… και αντιρρήσεις «ολυμπιακών διαστάσεων» από τους «συνΔΗΜΟΤΕΣ» του Μάρκου Λέγγα

Κρίσεις… και αντιρρήσεις «ολυμπιακών διαστάσεων» από τους «συνΔΗΜΟΤΕΣ» του Μάρκου Λέγγα

Κρίσεις… και αντιρρήσεις «ολυμπιακών διαστάσεων» πυροδότησε η έγκριση της χρηματοδότησης ,στο πλαίσιο του προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ IΙ», για δημιουργία σύγχρονου Δημοτικού Σταδίου στην πόλη του Κιάτου.

Η πρώτη αντίδραση ήρθε από το Γραφείο Τύπου της Δημοτικής Παράταξης «συνΔΗΜΟΤΕΣ» του κ. Μάρκου Λέγγα  (δείτε ΕΔΩ) ,που αμφισβητώντας ευθέως την αξιοπιστία του δημάρχου Σπύρου  Σταματόπουλου κάνει λόγο για κοροϊδία…ολυμπιακών διαστάσεων !

“Όποιος νομίζει ότι αυτά μπορούν να γίνουν με 1,4 εκατ ευρώ (δηλαδή με 700-800 χιλιάδες αν λάβουμε υπ’ όψιν την έκπτωση), κοροϊδεύει τον κόσμο.” αναφέρουν οι «συνΔΗΜΟΤΕΣ» και συνεχίζουν “Αλλά το πιο σημαντικό, ίσως, σε αυτή την ιστορία είναι πως το νέο γήπεδο των «ολυμπιακών» διαστάσεων δεν έχει καμία αναπτυξιακή δυναμική […] Αντίθετα η δημιουργία ενός αθλητικού κέντρου στα ορεινά […] θα ήταν ένα σημαντικό έργο που θα είχε και αναπτυξιακό χαρακτήρα, καθώς θα ξανάδινε ζωή στα χωριά μας και θα έφερνε πόρους και θέσεις εργασίας.”

Βέβαια,εδώ οφείλουμε να υπενθυμίσουμε στον κ. Λέγγα ότι  προεκλογικά ,υιοθετώντας προφανώς την θεωρία της «κεντρικής θέσης» ,έθετε ως πρώτο στόχο αθλητικής υποδομής του Δήμου ένα σύγχρονο στάδιο στο Κιάτο ,με εγγύτητα στον προαστιακό.

Υποστήριζε δηλαδή αυτό που σήμερα ο Σταματόπουλος κάνει πράξη και σαφώς αποτελεί ένδειξη κύρους για το Κιάτο και πηγή τοπικής περηφάνιας για τους κατοίκους του.

Ποιοι παρέσυραν όμως τον κ. Λέγγα και τον κατήφθηναν να αναθεωρήσει τις απόψεις του λέγοντας ότι η δημιουργία ενός σύγχρονου Δημοτικού Σταδίου στην πόλη του Κιάτου δεν θα έχει καμία αναπτυξιακή δυναμική για την πρωτεύουσα του Δήμου Σικιωνίων ;

Γιατί αντιπροτείνει  την δημιουργία ενός σύγχρονου αθλητικού κέντρου στα ορεινά λες και απευθύνεται σε επενδυτές αθλητικών εγκαταστάσεων,που ενδεχομένως  βλέπουν την περιοχή σαν εμπορεύσιμο αγαθό;

Δεν γνωρίζει ότι ένα αθλητικό κέντρο στα ορεινά ,όπως αυτό που περιγράφει,μπορεί να λειτουργήσει μόνο  ως ιδιωτική επιχείρηση,που δυνητικά θα μπορούσε ίσως να φιλοξενήσει επαγγελματικές ομάδες από την Ευρώπη προκειμένου να κάνουν προετοιμασία ,αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να εξυπηρετήσει ΔΩΡΕΑΝ τις ανάγκες των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων του Δήμου, πολλώ δε μάλλον να φιλοξενήσει αγώνες ποδοσφαίρου εθνικών κατηγοριών ή την διοργάνωση μεγάλων αγώνων στίβου, καθότι η ζήτηση είναι ανάλογη με το μέγεθος του πληθυσμού της περιοχής που τις φιλοξενεί ;

Συμπερασματικά λοιπόν,μήπως τελικά έχει δίκιο ο κ. Παπαγεωργίου που γράφει στο facebook :Το γήπεδο στο Κιάτο δεν θα είναι “ολυμπιακό γήπεδο” ….χρειάζεται όμως ο τόπος υπερβολές τέτοιων αναφορών????

Εμείς να προσθέσουμε : χρειάζονται  υπερβολές τέτοιων αναφορών για να κάνεις κριτική στην σημερινή δημοτική αρχή ;

Google+ Linkedin