Κορονοϊός: Πού εντοπίστηκαν τα 31 νέα κρούσματα – Μεγάλη ανησυχία για τα κρούσματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 31 κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας, με συνέπεια ο συνολικός αριθμός να ανέρχεται στα 4.166. Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν, από τα 31 νέα κρούσματα τα 11 είναι εισαγόμενα και συγκεκριμένα τα 8 καταγράφηκαν κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας και τα 3 προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο.

Αναλυτικότερα:

οκτώ κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,

τρία εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο,

εννέα κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής.

τέσσερα  κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης,

ένα κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Ημαθίας,

δύο κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης,

ένα κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Ρεθύμνου,

ένα κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου,

δύο κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Σάμου.

Μεγάλη ανησυχία για τα κρούσματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega μίλησε ο καθηγητής λοιμωξιολόγος Νίκος Σύψας για τα νέα υγειονομικά δεδομένα και τις αλλαγές στις οδηγίες των ειδικών για τη χρήση μάσκας.

«Φαίνεται ότι συνολικά ελέγχουμε την κατάσταση όσον αφορά τα εισαγόμενα κρούσματα. Υπάρχει όμως μεγάλη ανησυχία για τα κρούσματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, κάτι που σημαίνει ότι έχουμε διασπορά του ιού στην κοινότητα» ανέφερε ο καθηγητής.

Όσον αφορά τα φαινόμενα συνωστισμού, τόνισε ότι ενώ ο ιός μεταδίδεται από ένα μολυσμένο άτομο σε δυο ή σε τρία, όταν μαζευόμαστε σε έναν κλειστό χώρο έχουμε το φαινόμενο της υπερμετάδοσης όπου ένα άτομο μπορεί να τον μεταδώσει σε 100 άτομα.

Για τη χρήση μάσκας υποστήριξε πως η λεγόμενη «ασπίδα» λειτουργεί συμπληρωματικά της μάσκας, η οποία προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια και είναι πιο αποτελεσματική.

Το χειρότερο δυνατό σενάριο, σύμφωνα με τον κ. Σύψα, είναι ένα δεύτερο κύμα μέσα στο καλοκαίρι. Εκτιμά ότι δε θα συμβεί κάτι τέτοιο, καθώς σαν χώρα τα πηγαίνουμε πολύ καλά.

Όσον αφορά τους ηλικιωμένους, υπενθύμισε πως η ανεύθυνη συμπεριφορά νέων ανθρώπων πλήττει τους ηλικιωμένους. Το ευτυχές, όπως είπε, είναι ότι άτομα ευπαθών ομάδων και ηλικιωμένοι προφυλάσσονται. «Προφυλαχτείτε, μείνετε μακριά, κρατάτε τις αποστάσεις», ήταν το μήνυμά του.

Google+ Linkedin