Και οι «σύγχρονοι σκλάβοι» ξεσηκώνονται…

Και οι «σύγχρονοι σκλάβοι» ξεσηκώνονται…

Και οι «σύγχρονοι σκλάβοι» ξεσηκώνονται…

Αυτό το μήνυμα στέλνουν η μεγάλη μεγάλη συγκέντρωση και η μαχητική πορεία του περασμένου Σαββάτου, από τη Νέα Μανωλάδα στη Βάρδα, που πραγματοποίησαν οι μετανάστες εργάτες γης της περιοχής, αποφασισμένοι να ορθώσουν πια ανάστημα στην άγρια εκμετάλλευση, στις απάνθρωπες συνθήκες ζωής που θυμίζουν μεσαίωνα.

«Ελληνες και ξένοι εργάτες ενωμένοι διεκδικούμε τα δικαιώματά μας» ήταν το κεντρικό σύνθημα, γραμμένο στα Ελληνικά, στα Αγγλικά και τις γλώσσες των μεταναστών εργατών στο πανό με το οποίο διαδήλωσαν.
Με τους ήχους μουσικών και τραγουδιών απ’ τις πατρίδες τους, χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά απ’ αυτές και τις οικογένειές τους, ενώθηκαν με τους Ελληνες συναδέλφους τους.
Έδειξαν ότι τους εργάτες δεν τους χωρίζουν γλώσσες, χρώμα, θρησκεία, ήθη και έθιμα. Έχουν κοινά προβλήματα και συμφέροντα, παλεύουν «τ’ όνειρο ζωή να γίνει».
Με τις σημαίες του ΠΑΜΕ, των Εργατικών Κέντρων και των συνδικάτων, ορισμένοι φορώντας και παραδοσιακές στολές των χωρών τους, έστειλαν μήνυμα ότι μαζί με τους Ελληνες συναδέλφους τους δεν θα σταματήσουν να αγωνίζονται.
Οι φωτογραφίες και τα βίντεο μάλιστα από τη μεγάλη κινητοποίηση, που αποτυπώνουν τη μαζικότητα, τις διεκδικήσεις αλλά και την οργή των εργατών που δεν αντέχουν να ζουν άλλο σαν τα ποντίκια, ταξιδεύουν μέσω του διαδικτύου σε όλο τον κόσμο, και στις πατρίδες τους.

Google+ Linkedin