Κίνα: Τουλάχιστον 16 νεκροί από έκρηξη στην πόλη Τσονγκίνγκ

Κίνα: Τουλάχιστον 16 νεκροί από έκρηξη στην πόλη Τσονγκίνγκ

Τουλάχιστον 16 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πολλοί ακόμη παγιδεύτηκαν στα συντρίμμια, όταν σημειώθηκε έκρηξη σε μια καντίνα, την ώρα του μεσημεριανού φαγητού, στην πόλη Τσονγκίνγκ της νοτιοδυτικής Κίνας.

Η έκρηξη σημειώθηκε λίγο μετά το μεσημέρι, τοπική ώρα, και πιθανότατα οφείλεται σε διαρροή αερίου.

Το επίσημο πρακτορείο Νέα Κίνα μετέδωσε ότι 16 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 10 τραυματίστηκαν. Ένας από τους τραυματίες νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Πολλοί εργαζόμενοι έτρωγαν το μεσημεριανό τους τη στιγμή που κατέρρευσε το κτίριο, παγιδεύοντας στα συντρίμμια 27 από αυτούς. Όλοι οι εγκλωβισμένοι έχουν πλέον ανασυρθεί.

Το κτίριο βρισκόταν στη συνοικία Γουλίνγκ που απέχει 100 χιλιόμετρα ανατολικά της πόλης Τσονγκίνγκ.

Σε βίντεο που μεταδόθηκαν από τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης διακρίνεται ένα σύννεφο σκόνης πάνω από τα συντρίμμια και άνθρωποι να προσπαθούν να βγάλουν τους εγκλωβισμένους. Σε άλλες εικόνες, πυροσβέστες εξετάζουν τους τοίχους που απέμειναν και γερανοί σηκώνουν τις πλάκες του μπετόν.

Σε άλλο βίντεο που μεταδόθηκε επίσης από το Xinhua, διασώστες με στρατιωτικές στολές τρέχουν προς το σημείο της καταστροφής, με φτυάρια στα χέρια.

Αυτό που έγινε ήταν “τρομακτικό” αφηγήθηκε μια γυναίκα, εξηγώντας ότι από την έκρηξη “έσπασαν όλα τα παράθυρα” του σπιτιού της.

Σε μια παρόμοια έκρηξη, τον Οκτώβριο του 2021, σε ένα εστιατόριο στην πόλη Σενιάνγκ είχαν σκοτωθεί τέσσερις άνθρωποι και τραυματιστεί περίπου 50.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Google+ Linkedin