Η πρόταση της εισαγγελέως : Ισόβια στον Ρουπακιά – 13 χρόνια στα διευθυντικά στελέχη – 5 χρόνια στον Μπούκουρα

Κάθειρξη 13 ετών για τους επτά του διεθυντηρίου της εγκληματικής οργάνωσης και ισόβια στον δολοφόνο του Παύλου Φύσσα, Γιώργο Ρουπακιά, ήταν η πρόταση της εισαγγελέως της έδρας στη δίκη της Χρυσής Αυγής, Αδαμαντίας Οικονόμου, για τις ποινές στη βάση της απόφασης του δικαστηρίου επί των ελαφρυντικών.

Για τους άμεσους συνεργούς στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα η εισαγγελέας πρότεινε ποινή οκταετούς κάθειρξης, ενώ για τους υπόλοιπους πρώην βουλευτές στους οποίους δεν αναγνωρίστηκαν  ελαφρυντικά, επτά χρόνια και για όσους έγιναν δεκτά ελαφρυντικά, πέντε χρόνια.

Αναλυτικά η πρόταση της εισαγγελέως Οικονόμου:

Για τους καταδικασμένους ως διευθυντές της εγκληματικής οργάνωσης:

  • Νίκος Μιχαλολιάκος: 13 έτη
  • Χρήστος Παππάς: 13 έτη
  • Ηλίας Κασιδιάρης: 13 έτη
  • Γιάννης Λαγός: 13 έτη
  • Γιώργος Γερμενής: 13 έτη
  • Ηλίας Παναγιώταρος: 13 έτη
  • Αρτέμης Ματθαιόπουλος: 13 έτη

Ισόβια στον Ρουπακιά και για όσους έχουν καταδικαστεί για συνέργεια στην ανθρωποκτονία Φύσσα  (Ιωάννη Καζαντζόγλου, Γιώργο Πατέλη, Αναστάσιο Πανταζή) προτάθηκε κάθειρξη οκτώ ετών.

Κάθειρξη επτά ετών στους καταδικασθέντες για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση για τους οποίους δεν αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά (Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Πολύβιος Ζησιμόπουλος, Αντώνης Γρέγος, , Νικόλαος Κούζηλος, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, Ελένη Ζαρούλια και Δημήτριος Κουκούτσης).

Κάθειρξη 5 ετών για τους πρώην βουλευτές που κατηγορούνται για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση (Μπούκουρα, Αρβανίτη, Μίχο και Αλεξόπουλο) αλλά τους έχει αναγνωριστεί ελαφρυντικό.

Για την υπόθεση των αλιεργατών:  Πανταζής κάθειρξη 10 ετών. Αγριογιάννης, Ευγενικός, Μαρίας, Παπαδόπουλος, που κατηγορούνται για απόπειρα και με το ελαφρυντικό της μετεφηβικής, κάθειρξη 7 ετών στον καθένα.

Για την επίθεση στα μέλη του ΠΑΜΕ: Αντωνακόπουλος, Καστρινός, Πανταζής, που καταδικάστηκαν για επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού σε βάρος τριών ατόμων, κατά συρροή, ποινή 10 μηνών στον καθένα. Χατζηδάκης για απλή πράξη με ελαφρυντικά, έξι μήνες για κάθε πράξη.

Παράνομη οπλοκατοχή: Άγγος 8 μήνες και 600 ευρώ. Μιχάλαρος φυλάκιση 8μηνών και 600 ευρώ. Πατέλης φυλάκιση 13 μήνες και 600 ευρώ. Σαντοριναίος, φυλάκιση 15 μηνών και χρηματική ποινή 600 ευρώ. Παράβαση του 456/1956 για Καζαντζόγλου, 3 μήνες και 600 ευρώ.

Διατάραξη κοινής ειρήνης: Αντωνακόπουλος, Καστρινός, Πανταζής, οκτώ μήνες στον καθένα, Χατζηδάκης τέσσερις μήνες.

Παράνομη οπλοχρησία: Αντωνακόπουλος, Καστρινός, Πανταζής, ποινή 6 μηνών στον καθένα. Χατζηδάκης με ελαφρυντικό μετεφηβική ηλικία, τρεις μήνες.

Με την ολοκλήρωση των αγορεύσεων των συνηγόρων το δικαστήριο αφού διασκεφθεί θα ανακοινώσει την απόφαση του για το ύψος της ποινής ενός εκάστου κατηγορούμενου.

Πιθανολογείται πως η σημερινή διαδικασία θα εξαντληθεί με τις αγορεύσεις της υπεράσπισης και αύριο θα ανακοινώσει την απόφασή του επί των ποινών. Ακολούθως το δικαστήριο θα ασχοληθεί και με το κρίσιμο ζήτημα του ποιοι από τους καταδικασθέντες θα λάβουν ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση. Ποιοι δηλαδή θα παραμείνουν ελεύθεροι μέχρι την εκδίκαση της έφεσης της υπόθεσης και ποιοι θα οδηγηθούν στην φυλακή.

Αν το δικαστήριο δεν χορηγήσει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση σε απόντα κατηγορούμενο, ο γραμματέας της έδρας θα διαβιβάσει στην Εισαγγελία Εκτελέσεως Ποινών διατακτικό με απόσπασμα της απόφασης ώστε να διαβιβαστεί στην Αστυνομία και να μεριμνήσει για την σύλληψη του καταδικασθέντα. Σύμφωνα με πληροφορίες εδώ και ημέρες η ΕΛ.ΑΣ. έχει υπό διακριτική παρακολούθηση τους καταδικασθέντες χρυσαυγίτες, ενώ έχει εκπονηθεί ένα σχέδιο για ταυτόχρονες συλλήψεις, αν χρειαστεί.

Google+ Linkedin