Η πλατεία ήταν γεμάτη, με το νόημα που `χει κάτι απ’ τις φωτιές…

Απίστευτες εικόνες εκτυλίχθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής στο κέντρο της Αθήνας το οποίο «πλημμύρισε» από χιλιάδες αγρότες (σύμφωνα με επίσημες εκτιμήσεις ξεπέρασαν τις 15.000) που ταξίδεψαν στην πρωτεύουσα από διάφορα μπλόκα της χώρας, προκειμένου να συμμετάσχουν στο μεγάλο παναγροτικό συλλαλητήριο.
και ο δήμαρχος Σικυωνίων,μαζί με τους αγρότες,σε θέση μάχης …
Οι αγρότες ξεκίνησαν λίγο μετά τις 17.30 από την Ομόνοια και πήγαν στην πλατεία Συντάγματος τραγουδώντας το «Έχω μια σύνταξη πείνας, δύσκολα βγαίνει ο μήνας….»  και το «Πότε θα κάνει ξαστεριά».Στο Σύνταγμα έφθασαν και μέλη του ΠΑΜΕ, που είχαν συγκεντρωθεί νωρίτερα στην πλατεία Κάνιγγος, καθώς και μέλη της ΑΔΕΔΥ.

Λίγη ώρα αργότερα έφτασαν έξω από τη Βουλή τα 20 τρακτέρ από τη Νίκαια της Λάρισας. Οι διαδηλωτές υποδέχθηκαν με καπνογόνα και χειροκροτήματα τα τρακτέρ, ενώ στον χώρο μπροστά από τον Άγνωστο Στρατιώτη, άναψαν φωτιές με κλαδιά από ελιές.

Λίγο μετά τις 20.00 τα τρακτέρ αποχώρησαν, ωστόσο, παρά την βροχή οι αγρότες παρέμειναν έξω από τη Βουλή, ενώ στην πλατεία Συντάγματος έστησαν σκηνές καθώς όπως είχαν εξαγγείλει θα διανυκτερεύσουν εκεί. Μάλιστα, έφτιαξαν και φασολάδα και φακές για να φάνε, ενώ μοίρασαν το φαγητό που ετοίμασαν και σε όσους Αθηναίους έσπευσαν στο Σύνταγμα για να τους συμπαρασταθούν.

Σύμφωνα με την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Μπλόκων οι αγρότες πρόκειται να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους. Όπως είπε χαρακτηριστικά το μέλος της Συντονιστικής, Ρίζος Μαρούδας “με άδεια χέρια δεν γυρίζουμε πίσω”, προσθέτοντας ότι προϋπόθεση για να προσέλθουν στο τραπέζι του διαλόγου είναι η απόσυρση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό.

Εκ μέρους του μπλόκου του Προμαχώνα ο κ. Γιάννης Τουρτούρας ανέφερε ότι οι αγρότες είναι αποφασισμένοι να παραμείνουν στα μπλόκα, ενώ ο κ. Γιάννος Βάγγος από το μπλόκο του Κάστρου απηύθυνε κάλεσμα ενότητας γιατί, όπως είπε, «έρχονται δύσκολες ημέρες».
Ο Γιώργος Μαργαρίτης στο πλάι των αγροτών – «Πεθαίνω για σένα και ας είσαι απάτη» τραγούδησε μπροστά από την Βουλή [βίντεο]
Μετά το πέρας των χαιρετισμών ακολούθησε συναυλία, όπου συμμετείχε ο μουσικοσυνθέτης Θωμάς Μπακαλάκος, αλλά και ο Γιώργος Μαργαρίτης που τραγούδησε για τους αγρότες.
Σήμερα  Σάββατο,13 Φλεβάρη, θα πραγματοποιηθεί αντίστοιχη κινητοποίηση από τους παραγωγούς οι οποίοι προτίθενται να παραμείνουν στην Αθήνα τουλάχιστον έως το βράδυ της ίδιας μέρας, ενώ το ΠΑΜΕ διοργανώνει συλλαλητήριο στις 11 το πρωί στην Ομόνοια.
…η συγκέντρωση ανάβει κι όλα είναι συνειδητά !!

 

Google+ Linkedin