Η μεγάλη συναυλία της ΚΝΕ ενάντια στη λογοκρισία (VIDEO)

Η μεγάλη συναυλία της ΚΝΕ ενάντια στη λογοκρισία (VIDEO)

Η τέχνη δεν είναι δημόσια απειλή!

Αυτό το μήνυμα πέρασε η μεγάλη συναυλία της ΚΝΕ, με τη συμμετοχή δεκάδων καλλιτεχνών και τραγουδιών, που ίσως να μην μπορούσαμε ποτέ να ακούσουμε, με τον μουσικό τρομονόμο, την ενσωματωμένη πλέον οδηγία της ΕΕ και την απόπειρα ευρύτερης λογοκρισίας, σε ό,τι μας καλεί σε ξεσηκωμό -άρα οργή εναντίον της εξουσίας.

Με σειρά εμφάνισης, στη συναυλία ακούστηκαν τα εξής τραγούδια.

Βασίλης Παπακωνσταντίνου – 1η Μαΐου
Κίτρινα Ποδήλατα – Τι είναι κράτος
Υπεραστικοί – Προλετάριος
Urban Pulse – Στο φτερό του καρχαρία
Κοινοί Θνητοί – Όμως
Brak – Κρεσέντο
Στέλιος Μαγαλιός – Bullet in your head
Φρανκ – Ωδή στην Κοινή Λογική
Το Σφάλμα – Στην ουρά του Βασιλόπουλου
Κώστας Χατζηκυριάκος Σβώκος – Στην εξορία
Druma Loop – Χρειάζεται Θάρρος
Θανάσης Χουλιαράς – Bella Ciao
Demon Fox Band – Μέχρι το Τέλος
Ρετρό – Αφορμές
Μάγδα Βαρούχα – Ελένη
Μανόλης Ανδρουλιδάκης – Η μπαλάντα του κυρ-Μέντιου
Δημήτρης Μπάσης – Τα λόγια και τα χρόνια
Δημήτρης Κανέλλος – Κόσμος γυάλινος
Στάθης Δρογώσης – Ο Μάρκος Υπουργός
Γλυκερία – Τσάμικος
Βασίλης Γισδάκης – Κεμάλ
Ασπασία Στρατηγού, Οικοδεσπότες – Το Κλειδί
Κώστας Τριανταφυλλίδης – Το μεγάλο μας τσίρκο
Πολυξένη Καράκογλου – Χρόνος
Πάνος Μπούσαλης – Ο Μπελογιάννης ζει
Μαριλίζα Λούντζη – Φλεβάρης 1848
Θοδωρής Καρέλλας – Ήρωες
Περικλής Μαλακατές, Παύλος Παπαναστασάτος – Τα οχυρά της Νάουσας
Ρίτα Αντωνοπούλου – Οι γερόντοι
Μίλτος Πασχαλίδης – Αγύριστο κεφάλι

Στο τέλος, έπαιξε βίντεο από δύο τραγούδια, που υπέστησαν μορφή λογοκρισίας από το YouTube, ακόμα και πριν την ψήφιση του μουσικού τρομονόμου -ως τροχιοδεικτικές βολές για το μέλλον που μας ετοιμάζουν.

Το τραγούδι των Κοινών Θνητών “Του Κόσμου οι Λαοί”, που έχει αποκλειστεί από τις προτεινόμενες λίστες και πρέπει να έχει κανείς και να πάει απευθείας στον συγκεκριμένο σύνδεσμο του βίντεο για να το δει -με σκεπτικό παρεμφερές με αυτό του τρομονόμου

Και το εμβληματικό “του Αδόλφου τα εγγόνια” των Υπεραστικών, με το Youtube να επιβάλει ηλικιακό φραγμό στη θέασή του -λες και ο αγώνας εναντίον του φασισμού είναι… ακατάλληλος για ανηλίκους.

Μαζί με τα τραγούδια τους, πολλοί καλλιτέχνες έδιναν και το δικό τους μήνυμα. Η τέχνη δε φιμώνετα… δε θα τους περάσει… στο τέλος θα βγούμε νικητές, γιατί η ιστορία μας ανήκει… -ήταν μερικές από τις φράσεις που ακούστηκαν.

Ενώ η ΚΝΕ συνοδεύει το βίντεο με το εξής κείμενο.

Δεκάδες καλλιτέχνες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΚΝΕ για τη διοργάνωση της μεγάλης διαδικτυακής συναυλίας ενάντια στον «τρομονόμο» στην Τέχνη, με τίτλο «Τα τραγούδια που δεν θα άκουγες ποτέ…».

Καλλιτέχνες από όλα τα είδη της μουσικής ενώνουν τις φωνές τους για να καταδικάσουν την ενσωμάτωση της αντιδραστικής οδηγίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία με τα γνωστά προσχήματα, με έννοιες-λάστιχο για «υποκίνηση της βίας και του μίσους» και με την επικίνδυνη αντίληψη για καταπολέμηση της «ριζοσπαστικοποίησης» οδηγεί στη φίμωση κάθε ριζοσπαστικού και προοδευτικού έργου! Αυτά τα αντιδραστικά νομοθετήματα, που έχουν τη σφραγίδα της ΕΕ και των κυβερνήσεών της, δεν στοχεύουν μόνο στη λογοκρισία, αλλά και στη συγκάλυψη της πραγματικής βίας που ασκείται σε βάρος των λαών, δηλαδή της εκμετάλλευσης, της κοινωνικής αδικίας, των πολέμων, της προσφυγιάς, της εμπορευματοποίησης κοινωνικών αγαθών, της καταστροφής του περιβάλλοντος.

Η Τέχνη δεν αποτελεί δημόσια απειλή! Το «Bella Ciao», η »Guernica», ο «Επιτάφιος» του Γ. Ρίτσου, η «Μπαλάντα του κυρ Μέντιου» του Κ. Βάρναλη και τόσα άλλα αριστουργήματα, μερικά από τα οποία θα ακουστούν στην συναυλία, μαζί με σύγχρονα πολιτικά τραγούδια με αιχμηρό και ανατρεπτικό στίχο, δεν πρόκειται να «απαγορευτούν» στην καρδιά και την ψυχή της νέας γενιάς!

H KΝΕ καλεί κάθε νέο και νέα και προοδευτικό άνθρωπο να δώσει τη μάχη, να μην το επιτρέψει!

Στη συνέχεια, μπορείτε να θυμηθείτε τη μεγάλη συναυλία, σε ένα απολαυστικό δίωρο.

Google+ Linkedin