Η Λαϊκή Συσπείρωση Λουτρακίου απέχει από τη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. διαμαρτυρόμενη για τη συνέχιση των συνεδριάσεων μέσω τηλεδιάσκεψης

Η Λαϊκή Συσπείρωση Λουτρακίου απέχει από τη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. διαμαρτυρόμενη για τη συνέχιση των συνεδριάσεων μέσω τηλεδιάσκεψης

Την απόφασή του να μην συμμετέχει στη σημερινή προγραμματισμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, γνωστοποιεί μέσω ανακοίνωσής του, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης για το Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, Χρήστος Ασημακόπουλος.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει, “την ώρα που όλες οι δραστηριότητες έχουν ανοίξει, εργασίες, καταστήματα, δικαστήρια, εστίαση, παραστάσεις, συναυλίες, τουρισμός, εκπαίδευση κλπ, είναι υποκριτικό να επικαλείται κάποιος τη προστασία της δημόσιας υγείας και να επιβάλει περιοριστικά μέτρα για την μη διεξαγωγή με φυσική παρουσία των Συμβούλων των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, της Οικονομικής Επιτροπής”.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή του:

Για μια ακόμα φορά η Δημοτική Αρχή Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων, καλεί σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μέσω τηλεδιάσκεψης, παρά την εκφρασμένη απαίτηση της πλειοψηφίας των συμβούλων για επαναφορά των «δια ζώσης» συνεδριάσεων.

Την ίδια στιγμή που εδώ και καιρό όλες οι δραστηριότητες έχουν ανοίξει, εργασίες, καταστήματα, δικαστήρια, εστίαση, παραστάσεις, συναυλίες, τουρισμός, εκπαίδευση κλπ, είναι υποκριτικό να επικαλείται κάποιος τη προστασία της δημόσιας υγείας και να επιβάλει περιοριστικά μέτρα για την μη διεξαγωγή με φυσική παρουσία των Συμβούλων των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, της Οικονομικής Επιτροπής αλλά και άλλων επιτροπών και μάλιστα όταν παίρνονται αποφάσεις για σημαντικά θέματα.

Τόσο η σταθερή εμμονή της Δημοτικής αρχής να συνεδριάζουν τα όργανα του Δήμου με τηλεδιάσκεψη ή δια περιφοράς όπως η οικονομική επιτροπή, όσο και η τακτική τους να μην μας καλούν στις συνεδριάσεις της οικονομικής επιτροπής, παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις μας, ώστε να μπορούμε να συμμετέχουμε έστω χωρίς δικαίωμα ψήφου, είναι φανερό ότι εξυπηρετεί άλλες σκοπιμότητες.

Η Λαϊκή Συσπείρωση σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την συνεχιζόμενη αυτή τακτική της Δημοτικής Αρχής, θα απέχει από την σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, τονίζοντας για ακόμη μια φορά την ανάγκη το Δ.Σ. καθώς και η Ο.Ε. να συνεδριάζουν ζωντανά, με όλα τα μέτρα προστασίας, εξασφαλίζοντας την πολιτική τοποθέτηση, τη ζωντανή συζήτηση, την αντιπαράθεση αλλά και τη δυνατότητα υπεράσπισης των απόψεων όλων των δημοτικών συμβούλων.

Λουτράκι, 01/11/2021

Χρήστος Ασημακόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος Λαϊκής Συσπείρωσης Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγ Θεόδωρων

Google+ Linkedin