Η ελληνική ελιά ταξιδεύει στον κόσμο ως… σουβενίρ

Η ελληνική ελιά ταξιδεύει στον κόσμο ως… σουβενίρ

Το πρώτο πλήρως τυποποιημένο και συσκευασμένο δέντρο ελιάς σε μορφή μινιατούρας, το οποίο διακινείται σε όλο τον κόσμο ως σουβενίρ, δημιούργησε η νεοφυής επιχείρηση «PlantBox», που πρόσφατα απέσπασε το 4ο βραβείο στον 9ο Διαγωνισμό Καινοτομίας και Τεχνολογίας της Εθνικής Tράπεζας.

 

Όπως εξηγεί ο ιδρυτής της εταιρείας Βασίλης Τσιπάς, το δέντρο μπορεί να μεγαλώσει κανονικά σε γλάστρες εσωτερικού χώρου. Μάλιστα τα φυτά μπορούν να διατηρηθούν 58 ημέρες χωρίς νερό και χωρίς ήλιο, κλεισμένα στην αρχική τους συσκευασία.

Η εταιρεία έχει την έδρα της στο χωριό Ρέθι Ξυλοκάστρου και ειδικεύεται στον πολλαπλασιασμό, την ανάπτυξη, διαμόρφωση, συσκευασία, συντήρηση και διακίνηση φυτών και δέντρων. Το 2018 έκανε δοκιμαστική πώληση στο εξωτερικό και τα προϊόντα της έφτασαν σε περισσότερες από 22 χώρες σε όλες τις ηπείρους.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιπά στόχος της επιχείρησης είναι τον επόμενο χρόνο να βγάλει δοκιμαστικά στην αγορά καινούργια προϊόντα, να συνάψει συνεργασίες με μεγάλες εταιρείες σε αγορές του εξωτερικού και να αποκτήσει δυναμικότερη παρουσία σε αυτές.

Google+ Linkedin