Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Τρία χρόνια συμπληρώθηκαν χθες από την έναρξη της δίκης της Χρυσής Αυγής και στη δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού παρουσιάστηκαν έγγραφα, βίντεο, φωτογραφίες και ηχητικά ντοκουμέντα από τον σκληρό δίσκο του υπολογιστή του Μιχαλολιάκου, που κατασχέθηκε από τις εισαγγελικές αρχές αμέσως μετά τη σύλληψή του.

Πρόκειται για ατράνταχτα πειστήρια που αποδεικνύουν τη ναζιστική ιδεολογία, την κάθετη ιεραρχική δομή, τον ρόλο του Αρχηγού και τη δολοφονική δράση της οργάνωσης επιβεβαιώνοντας το βούλευμα με το οποίο η ηγεσία της Χ.Α. παραπέμφθηκε σε δίκη με την κατηγορία της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

Αρνητής του δημοκρατικού πολιτεύματος και πιστός ακόλουθος του Χίτλερ ο Μιχαλολιάκος απαθανατίζεται σε βίντεο να χαιρετάει ναζιστικά, να αναφέρεται γελώντας στον Γκέμπελς και να λέει: «Αν υπήρχαν σήμερα ναζί, ίσως να ήμασταν και μαζί».

Στα έγγραφα που είχε στην κατοχή του ο Αρχηγός αναλύεται η ιδεολογία του εθνικοσοσιαλισμού, η έννοια της αφοσίωσης και του καθήκοντος, η λατρεία του Χειμερινού Ηλιοστασίου (σ.σ. η παγανιστική γιορτή των ναζί που ακολουθεί και η Χ.Α.), αλλά και το πώς η εθνικοσοσιαλιστική Γερμανία αντιμετώπιζε το θρησκευτικό συναίσθημα.

«Αναγνωρίζουμε ότι ο Β΄ Παγκόσμιος ήταν ένας πόλεμος ιδεολογιών, με τη δική μας να εκπροσωπείται από τους ηττημένους», παραδέχεται σε ομιλία του ο Αρχηγός.

Και βέβαια δεν υπάρχει οργανωμένη εγκληματική ομάδα αν δεν είναι δομημένη, όπως επιβεβαιώνεται από όσα βρέθηκαν στον υπολογιστή του: εσωτερικό οργανόγραμμα της Χ.Α., κανονισμός γραφείων κεντρικής διοίκησης και τοπικών οργανώσεων, μηνιαίες αναφορές, οδηγός υποδοχής νέων μελών, εγκύκλιος προς αγωνιστικούς πυρήνες.

Στις αρχές διοικήσεως περιγράφονται η αρχή του ενός, η αξία του παραδείγματος, η ιεραρχία και η πειθαρχία, ενώ ο Μιχαλολιάκος, ως ισόβιος Αρχηγός, απαθανατίζεται σε βίντεο να μοιράζει ρόλους και να αναθέτει αρμοδιότητες και περιφέρειες ευθύνης στα ηγετικά στελέχη, όπως ο Κασιδιάρης που «αναλαμβάνει το κομμάτι της ιδεολογίας και εκπαίδευσης νέων μελών», ο Λαγός και ο Γερμενής.

Στο ίδιο πλαίσιο αποκαλυπτικά είναι όσα ο ίδιος ο Μιχαλολιάκος λέει απευθυνόμενος στα μέλη: «Πρέπει να έχουμε κοινή γραμμή, απαιτείται πειθαρχία, άμεση επαφή με το διοικητικό κέντρο οργανώσεως, δεν θα επιτρέψουμε να υπάρχουν καταστάσεις που λειτουργούν εκτός κεντρικής γραμμής».

Αποθέωση του Αρχηγού

Σε δεκάδες φωτογραφίες και βίντεο τον Μιχαλολιάκο αποθεώνουν παρατεταγμένα τάγματα εφόδου, που φορούν ομοιόμορφες μαύρες στολές, κρατούν ασπίδες και κοντάρια και φωνάζουν «Ζήτω ο Αρχηγός» την ώρα που εκείνος τούς χαιρετάει ναζιστικά.

Ανάμεσά τους πολλοί από τους κατηγορούμενους στη δίκη για τις εγκληματικές επιθέσεις της οργάνωσης: Πατέλης, Καζαντζόγλου, Αποστόλου, Ευγενικός, Αγγος, Χρυσαφίτης, Τσακανίκας, Μπαρέκας, Πανταζής.

Ο Αρχηγός είναι πλήρως ενήμερος για τη δράση τους, την οποία έχει αποθηκευμένη στον υπολογιστή τουστρατιωτικές εκπαιδεύσεις σε κατασκηνώσεις, πορείες σε Αγ. Παντελεήμονα, Ομόνοια, Νίκαια, Θεσσαλονίκη, επεισόδια στα Γιάννενα και αλλού.

Google+ Linkedin