Ζήτημα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ θέτει ο Δημήτρης Παπαγεωργίου για τις «εν κρυπτώ» συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου

Ζήτημα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ θέτει ο Δημήτρης Παπαγεωργίου για τις «εν κρυπτώ» συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου

Σοβαρό ζήτημα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ χαρακτηρίζει ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Παπαγεωργίου την «εν κρυπτώ» διαδικασία που δυστυχώς έχει επιλεγεί στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σικυωνίων.

Θέση, σωστή εξ’ αντικειμένου, εφόσον, η δημοσιότητα είναι η ψυχή της δημοκρατίας.

Εξάλλου χωρίς ενημέρωση και με τον πολίτη απληροφόρητο το μόνο που επιτυγχάνεται είναι η ολική αδρανοποίηση της κοινωνίας, με μοναδική επίφαση την συμμετοχή του πολίτη στις εκλογές , όχι όμως ως δρών πολιτικό υποκείμενο μέσω της κρίσεως…

Αυτός που δεν γνωρίζει, δεν μπορεί, ούτε να αποφασίσει, ούτε να εκφράσει την άποψή του , οπότε αποκλείεται ουσιαστικά από τις διαδικασίες.

Προφανώς επικροτούμε την παρέμβαση του κ. Παπαγεωργίου να γίνει πλέον πράξη η ζωντανή μετάδοση ( live streaming) των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σικυωνίων και παράλληλα να δοθεί η δυνατότητα στους εκπροσώπους των τοπικών ΜΜΕ να παρευρίσκονται στις συνεδριάσεις. Δεν είναι δα και τόσοι πολλοί που να δημιουργούν πρόβλημα συγχρωτισμού.

Διαβάστε την παρέμβαση του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δύναμη Αλλαγής» , Δημήτρη Παπαγεωργίου

Τη Δευτέρα 05-10-2020 και ωρα 21:00 θα γίνει ο Απολογισμός Πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής για το πρώτο έτος θητείας της. Λόγω covid τα δημοτικά συμβούλια γίνονται κεκλεισμένων των θυρών στην αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου.
Μόλις επικοινώνησα με τον κ.Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και ζήτησα ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ του εν λογω Συμβουλίου.
Δεν γίνεται, επειδή θα πάει κάνα 2 χρόνια αυτή η κατάσταση, να γίνονται ακόμα και τα σοβαρότερα δημοτικα συμβούλια ΕΝ ΚΡΥΠΤΩ παρουσία 27 ατόμων. Σε κανέναν άλλο Δήμο δεν γίνεται αυτό. Δυο-τρεις δημοσιογράφοι ΔΕΝ αποτελούν συνωστισμό. Αποτελούν ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ του πολίτη.
Περιμένω να ασκήσετε πίεση και εσείς ως ΔΗΜΟΤΕΣ με τη φωνή σας αλλα και ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ να απαιτήσουν την παρουσία τους!!!!!!
Google+ Linkedin