Επίθεση στο Καπιτώλιο με νεκρό αστυνομικό που παρασύρθηκε από όχημα

Επίθεση στο Καπιτώλιο με νεκρό αστυνομικό που παρασύρθηκε από όχημα

Ένα αυτοκίνητο έπεσε με ταχύτητα πάνω σε ένα οδόφραγμα έξω από το Καπιτώλιο των ΗΠΑ την Παρασκευή το απόγευμα, τραυματίζοντας δύο αστυνομικούς του Καπιτωλίου, εκ των οποίων ο ένας είναι νεκρός. Ο οδηγός του οχήματος πυροβολήθηκε από την ασφάλεια και διακομίστηκε στο νοσοκομείο, όπου και κατέληξε, σύμφωνα με δημοσίευμα του The Associated Press.

Το βίντεο δείχνει ότι ο οδηγός του αυτοκινήτου που συντρίβεται βγήκε από το αυτοκίνητο κρατώντας ένα μαχαίρι και τους επιτέθηκε, με αποτέλεσμα εκείνοι να ανοίξουν πυρ εναντίον του, δήλωσε ο αναπληρωτής αρχηγός της αστυνομίας του Καπιτώλιο Γιογκανάντα Πίτμαν.

Οι αρχές επιβεβαίωσαν επίσης ότι ο ύποπτος πέθανε στο νοσοκομείο όπου είχε μεταφερθεί. Δεν φαίνεται να ήταν γνωστός στις αρχές, ούτε να είχε κάποια σχέση με μέλη του Κογκρέσου και το συμβάν αυτό μάλλον δεν σχετίζεται με τρομοκρατική ενέργεια.

Η περιοχή γύρω από το Καπιτώλιο είναι αποκλεισμένη και η αστυνομία του Καπιτωλίου ανακοίνωσε ότι η κίνηση αυτή ήταν αναγκαία λόγω της «εξωτερικής απειλής ασφαλείας». Οι εργαζόμενοι δεν επιτρέπεται ούτε να μπουν, ούτε να βγουν από τα κτήρια.

Ο Πρόεδρος Μπάιντεν είχε μόλις αναχωρήσει από τον Λευκό Οίκο για το στρατόπεδο Ντέιβιντ, όταν συνέβη το περιστατικό. Όπως συνηθίζεται, ταξίδευε με ένα μέλος του προσωπικού του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, το οποίο τον ενημέρωσε για το συμβάν.

Πηγή: Associated Press

Google+ Linkedin