Ελευθερία στη Βρέμη, του Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ στον πολυχώρο Πολιτισμού «Μαρία Δημητριάδη»

Ελευθερία στη Βρέμη, του Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ στον πολυχώρο Πολιτισμού «Μαρία Δημητριάδη»

Στον πολυχώρο Πολιτισμού «Μαρία Δημητριάδη» παρουσιάζεται τις 4 Κυριακές του Οκτώβρη ,από το ΘΕΑΤΡΟσεΦΟΡΜΑ ,η παράσταση Ελευθερία στη Βρέμη του Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ.

Βρέμη, 1814:

Στην πορεία της προς την αυτογνωσία και την ελευθερία, η Γκέσε, μια ευυπόληπτη σύζυγος και μητέρα προβαίνει σε σειρά δολοφονιών προσώπων του στενού της οικογενειακού και κοινωνικού περιβάλλοντος, προτού οδηγηθεί η ίδια στη λαιμητόμο.

Το έργο και ο συγγραφέας:

Σπουδή πάνω στην ελευθερία, παραβολή για τον ρόλο της εξουσίας στις ανθρώπινες σχέσεις, το Ελευθερία στη Βρέμη είναι εμβληματικό έργο του πληθωρικού και αμφιλεγόμενου αντικομφορμιστή κινηματογραφιστή και συγγραφέα Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ.

Γραμμένο το 1971, το έργο εντυπωσιάζει με την κρυστάλλινη καθαρότητα με την οποία ο κορυφαίος εκπρόσωπος της γερμανικής αβάν-γκαρντ ανατέμνει τις διαπροσωπικές σχέσεις για να αναδείξει τη σαρωτική δύναμη της εξουσίας οπουδήποτε άνθρωπος εμπλέκεται με άνθρωπο. Με όχημα την αληθινή ιστορία μιας κατά συρροήν δολοφόνου του 19ου αιώνα, ο Φασμπίντερ γράφει ένα έργο «κλασικό», αποτυπώνοντας με δωρική λιτότητα την εναγώνια αναζήτηση της Γκέσε Γκότφριντ να κατανοήσει τον κόσμο και να ζήσει ειρηνικά με τους «άλλους».

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Τάκης Τσαρσιταλίδης
Σκηνικά: ‘Ελενα Μολασιώτη – Βάνα Χαραμή
Κοστούμια: Έλενα Μολασιώτη
Μουσική: Δημήτρης Κελέσης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Βάνα Χαραμή

Παίζουν (με σειρα εμφανησης) :  

Βαγγέλης Παπατζανάκης
Βάνα Χαραμή
Κωσταντίνος Ρίσκας
Βασίλης Καλέας
Πάνος Πανουριάς
Αγαμέμνων Χαρίτωνος
Διαλεχτή Γλέζου
Πάνος Γουργουλιός
Νίκος Μπατάλας
Στέφανος Παϊζης
Μαργαρίτα Αλεξίου

* Διάρκεια έργου : 90 λεπτά

Google+ Linkedin